Korfbalvereniging
De Vinken

Winst op Atlantis


Winst op Atlantis
Winst op Atlantis
Vandaag, zaterdag 29 september, speelt ons talententeam van De Vinken de derby tegen Atlantis 4. Vorige week wonnen we in Mijdrecht en uiteraard moeten we ook winnen in Vinkeveen. Gelukkig is Peter Koeleman weer terug van een blessure, maar hij begint nog op de bank.

Vandaag is Jiska bereid om als 5e dame te fungeren, Jiska bedankt!!!
Aanval; Marcel, Jimmy, Thera en Pien
Verdediging; Johan, Peter v A, Wilma en Sonja

Atlantis begint verassend aan de wedstrijd en komt op voorsprong, 0-1. De aanvallen van De Vinken zijn wel gevaarlijk, maar echt doelgericht is het niet; er word te kort geschoten en er worden verkeerde keuzes gemaakt. Toch mogen we als snel het eerste doelpunt noteren en dat komt op naam van Jimmy, een doorloopbal: 1-1. Jimmy heeft de smaak te pakken, want hij speelde eerder die middag ook al mee bij De Vinken 2.
Aanvoerder Johan was vandaag een beetje op zichzelf aangewezen... hij scoorde van afstand, 2-1.
Als je ziet wat een arbeid hij in de wedstrijd legt, dat is echt onvoorstelbaar. Een omdraaibal van Johan zorgde voor de 3-1.

Had Atlantis een goeie dag of De Vinken een mindere? Ik denk allebei een beetje. Atlantis komt op 3-4 en gaan we dan de rust in met een achterstand? Nee want Johan scoort de gelijkmaker via een kansje, 4-4.
We houden ons altijd vast aan een veel betere tweede helft en daar gaan we vandaag ook weer voor.
De dames krijgen vandaag veel kansen en Thera scoorde na rust een afstandsschot, 5-4. Probeer het nog maar eens Thera; blijven schieten dan gaat ie vast weer raak. Thera schiet ons naar 6-4 en daar zijn we super blij mee.
Aanvoerder Johan zorgde vandaag voor bijna alle doelpunten in zijn vak; van afstand bewees hij De Vinken weer een dienst, 7-4. Maar Atlantis kon bij blijven en op zich was het best een spannende wedstrijd.
Een streep van een pass vanuit het andere vak van Peter Koeleman op de vrijstaande Marcel was wel besteed aan hem. Een kansje achter de korf ging raak en het werd 8-5. Atlantis kwam weer terug in de wedstrijd 8-7, dus toen was het tijd voor de gevreesde onehander van Peter Koeleman , 9-7. Het bleef spannend, 9-8. Jimmy word onreglementair afgestopt en een strafworp tot gevolg. Met nog twee minuten op de klok en één doelpunt verschil neemt Marcel zijn verantwoordelijkheid en scoort: 10-8.
De Vinken 3 wint met 10-9 en kan volgende week kampioen worden. We spelen om 11.15 uur, dus iedereen is welkom, die wil komen kijken...30-09-2018   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors