• Eerste wint ruim

  20 apr 2024
 • De thuiswedstrijd van onze hoofdmacht bracht ons afgelopen zaterdag de volle winst. Al na vijf minuten stopten de Leidenaren met scoren, waarna de rust met een 6-3 voorsprong werd bereikt. Uiteindelijk zegevierden de volgelingen van trainer-coach Amel Groos met 14-6.

  Nieko en Eva
  In de beginopstelling van de thuisploeg begonnen Robin, Zoë, Jerom en Nieko in de aanval. Nieko vervangt de afgehaakte Gideon. Eva (terug van wereldreis), Deena, Jelle en Levi startten in de verdediging.
  “Het is de bedoeling dat we vooral ons eigen spel spelen en ons sterk richten op een goede afronding”, aldus Amel. “We hebben een spelerscollectief dat dynamisch kan opereren en met dat beweeglijke spel ook kan domineren. Daarnaast azen we op revanche voor de van Danaïden verloren wedstrijden in de zaalcompetitie. We kunnen, nu we weer met 4 om 4 in plaats van 5 om 5 spelers en speelsters acteren, meer vaste patronen uitvoeren. Ik heb er vertrouwen in”, blikte hij vooruit.

  Stevige wind
  Nadat in de eerste aanval Robin al direct een strafworp mocht verzilveren beten de bezoekers een paar minuten lang flink van zich af. Echter bij een 1-3 Leidse voorsprong herpakte onze Koelemanbrigade zich goed: Nieko benutte een kansje onder de korf, Jerom schoot van afstand raak en Jelle en Deena benutten twee meegekregen strafworpen. Robin bepaalde ondanks de fel waaiende wind van afstand de ruststand op 6-3.

  Flets spel
  Na rust leek KZ-Danaïden nog even terug te willen komen. Na de uitbreiding van de Vinkenscore door Zoë en Levi (8-3) werd het in korte tijd 8-5 en niet veel later na een fraaie doorloopbal van Robin ook 9-6.  Echter, net als in de eerste helft was de opleving van de Leidenaren van korte duur. Een wat flets vervolg van de wedstrijd brak aan.
  Halverwege de tweede helft was het al 12-6 door treffers van Jerom, Levi en Robin (2x). De bezoekers hadden de strijd blijkbaar al opgegeven. In een gemoedelijke sfeer, waarin het sportieve de bovenhand voerde, hadden diverse spelers met hun tegenstanders plezier om het eigen spel. Levi en de later in het veld gekomen Bart bepaalden met nog enkele mooi afstandsschoten de eindstand op 14-6. Het eerste pakt hiermee de tweede plaats in de poule. De volgende twee wedstrijden zijn tegen de huidige nummer drie Reeuwijk. Eerst uit en daarna thuis.