Korfbalvereniging
De Vinken

Eerste winst voor 1


Eerste winst voor 1
Eerste winst voor 1
In de eerste thuiswedstrijd wist ons eerste thuis de volle winst te behalen. Het duel kende bij enkele koppels nogal wat lijfelijk contact, hetgeen het kijkspel er niet aantrekkelijker op maakte. Pas na rust kon het Suiteteam het initiatief naar zich toetrekken. Uiteindelijk werd het bezoekende Dijkvogels met 12-10 teruggewezen.

Danique voor Fenne
Al direct in deze eerste wedstrijd moest Dirk door een blessure bij Fenne terugvallen op reservedame Danique. Zij begon naast Dorien, Kelvin en Rutger in de aanval. De defensie werd gevormd door Lisette, Mariska, Levi en Jerom.
Het was flink aftasten de eerste minuten. Dat dit gepaard ging met nogal wat schermutselingen bij enkele herenduels maakte het voor de scheidsrechter niet makkelijker. Het aanvalsspel oogde onwennig en slordig; veel schoten gingen mis. Pas in de achtste minuut brak Rutger de ban, overigens direct daarna gevolgd door de gelijkmaker van Dijkvogels. De bezoekers kwamen via een strafworp op voorsprong, maar Mariska nivelleerde weer.
Terwijl het Suiteteam volhardde in het misschieten en juist het verdedigingskoppel veel geduw, getrek en gedoe moest weerstaan, liep Dijkvogels uit naar 2-4. In minuut 23 maakte Mariska 3-4, echter kort daarna waren ook de bezoekers weer trefzeker. Met de stand 3-5 zochten beide teams de kleedkamers op.
Vinken gelijk Leeuweriken
Na de thee kwam de thuisploeg gelijk het Oranjevoetbalteam tegen Duistland herboren terug. Kelvin maakte de aansluitingstreffer en na een snel tegendoelpunt ging de Maasdijkse verdediging diverse keren in de fout. Mariska werd diverse malen onreglementair afgestopt en Levi verzilverde beide meegekregen strafworpen. In de tiende minuut benutte Dorien een vrije bal, maar weer kwam Dijkvogels terug. Levi maakte 8-7 en Mariska zorgde voor 9-7. Vijf minuten voor tijd was de stand opnieuw gelijk: 9-9.
De laatste minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor de thuisploeg. Eerst scoorde Mariska haar vierde en na de 10-10 was eerst Kelvin succesvol, waarna de ingevallen juniore Iris den Boer het karwei met een fraaie treffer mocht afmaken: 12-10.
07-09-2019   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors