• Eerste verslaat koplopers

  7 mrt 2020
 • In een bijzonder spannende thuiswedstrijd heeft ons eerste goede zaken gedaan door na een 8-6 voorsprong bij rust koploper Dijkvogels met 14-13 te verslaan. De Vinken 1 nadert hierdoor beide koplopers Dijkvogels en Luno tot op twee punten.

  Steeds voorsprong
  Met Zoë, Danique, Jerom en Rutger in de eerste aanval kwam de thuisploeg prima uit de startblokken. De 1-0 van Rutger werd gevolgd door de 2-0 van zwager Jerom. Vinken’s tweede aanval met Lisette, Mariska, Levi Kroon en Jelle had meer moeite met het vinden van het gele plastic. De bezoekers uit Maasdijk kwamen weer langszij, waarna Danique ons Suiteteam opnieuw naar een voorsprong schoot. Tot 3-3 kon Dijkvogels volgen. Daarna nam onze topscorer Levi, samen met Zoë de Kindermodehuisploeg op sleeptouw. Vijf minuten later stond het 7-4 in Vinken’s voordeel. Jerom bepaalde de ruststand op 8-6.

  Gouden wissel
  Ook in de tweede helft hadden wij het initiatief. Levi en Jerom zorgden voor een comfortabele tussenstand van 11-7. Toch gaven de koplopers zich bepaald nog niet gewonnen. Drie maal achtereen mocht Maasdijk scoren. Zoë gaf de thuisploeg weer wat lucht: 12-10. Dit kon echter niet voorkomen dat Dijkvogels zich weer naast De Vinken knokte: 12-12. Een doffe afstandstreffer van Rutger betekende 13-12. Opnieuw kwam Dijkvogels langszij, maar zij hadden niet gerekend op onze matchwinner Gideon. Hij maakte in de laatste minuut 14-13, waardoor beide punten toch in Vinkeveen bleven.
  Komende zaterdag speelt De Vinken uit in Linschoten tegen de andere koploper in de poule: het Linschotense Luno.