Korfbalvereniging
De Vinken

Eerste moet hard werken


Eerste moet hard werken
Eerste moet hard werken
Tegen het onderaan verkerende Dubbel Zes had ons eerste het knap moeilijk. Uiteindelijk bleven de punten nog net in Vinkeveen.

Op een straatlengte afstand van de onbedreigde koploper Atlantis gaat het in de poule van De Vinken om de tweede plaats. Ons eerste kan hier prima voor meegaan, maar moet dan wel de wedstrijden blijven winnen. 14 april kwam Dubbel Zes op bezoek. Dat strijdt zelf tegen degradatie en is dus eveneens fel belust op de winst.
Rutger en Annick zetten in de eerste minuten de toon: 2-0, maar de mannetjes van Gideon en Kelvin waren geenszins van plan om de huid makkelijk te verkopen. Zes trefzekere afstandsschoten hielden de Hagenaars keurig in de race. Sterker nog, na de 3-1 van Lieke namen de bezoekers het initiatief over en kwamen telkens op voorsprong: Kelvin, Annick en Jerom wisten de balans in evenwicht te houden: 6-6 ruststand.
Na rust zou Gideon geen doelpunten meer tegenkrijgen. Dubbel Zes evenwel bleef met hun herenviertal stevig scoren: 6-8, 8-10 en 10-11 waren de tussenstanden. Kelvin (2x), Annick en Dorien hielden de thuisploeg in de race. Onze dames leken de doorslag te geven: Fenne maakte 11-11, Dorien 12-11 en Annick 13-12. Maar opnieuw nam Dubbel Zes het stokje over en zo kwam de stand op 13-14. Uiteindelijk zouden de doelpunten van Dorien en Rutger de weegschaal in Vinken's voordeel doen doorslaan. Toch nog de volle winst en daardoor voorlopig rpima zicht op die tweede plek.

16-04-2018   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors