• Eerste moeizaam op gang

26 nov 2019
  • In de eerste wedstrijd van de zaalkorfbalcompetitie kwam ons eerste wel tot winst, maar makkelijk ging dit zeker niet. Het bezoekende ESDO uit Kockengen gaf flink tegenstand en wist lang in het kielzog te blijven.

Opstelling
    Met Fenne, Danique, Jelle en Rutger in de aanval kwamen we het eerst tot scoren. Ook het tweede aanvalsvak met Zoƫ, Mariska, Jerom en Levi bracht via laatstgenoemde ons Suiteteam na de Kockengense 1-1 op voorsprong.

Toch ging het allemaal uiterst moeizaam en stroperig. Het leek wel of de volgelingen van Dirk voor het eerst met elkaar samenspeelden. In de eerste twintig minuten nam Esdo het initiatief volledig over. Na hun 2-2 volgde ook een voor dat moment terechte voorsprong van 2-4. Pas in de laatste tien minuten voor rust kwamen we een beetje los. Levi (4x) en Rutger (2x) namen ons Kindermodehuisteam op sleeptouw en nog voor rust was er orde op zaken gesteld: 8-5.

In de tweede speelhelft bleek ons collectief toch te machtig voor de bezoekers. Weliswaar was het direct na rust Kockengen dat tweemaal het gele plastic doorboorde (8-7), maar net op tijd maakte Mariska 9-7. Langzaam maar zeker kon De Vinken de voorsprong uitbouwen. Via 11-8 (Jelle en Jerom) en 14-10 (Fenne, Zoƫ en Danique) werd het uiteindelijk 17-13 (Rutger, Levi en Fenne). Zo kon ons vlaggenschip toch opgelucht en vrolijk op de foto met het jeugdteam van de week, de pupillen F1.
    Komende zaterdag gaat het eerste op bezoek in Huizen en op 7 december volgt de thuiswedstrijd tegen de koploper na Ć©Ć©n speelronde: het Utrechtse Hebbes (aanvang 15.30 uur).