Korfbalvereniging
De Vinken

Eerste komt net tekort


Eerste komt net tekort
Eerste komt net tekort
Nadat het tweede wel de volle winst wist te behalen in de derby tegen de Mijdrechtse buur, moest ons vlaggenschip uiteindelijk toch buigen voor de suprematie van de kampioensploeg van Atlantis 1.

In een boeiend duel bleven we driekwart van de wedstrijd goed in het spoor, maar in het laatste kwartier zegevierden de gasten toch, zonder echt in de problemen te komen: 13-16.

Eerste kwart
De volgelingen van Dirk namen in het eerste kwartier het initiatief. Lepe doelpuntjes van Gideon (2x), Dorien, Rutger (2x) en Kelvin zetten ons halverwege de eerste helft op een 6-4 voorsprong. Gedurende de eerste speelhelft bleven beide Rondeveense teams goed aan elkaar gewaagd. Atlantis kwam op 6-6, maar doelpunten van Gideon en Dorien brachten De Vinken nog tweemaal op voorsprong. Vlak voor rust echter namen de bezoekers via de net in het veld gekomen junioor Sander het heft in handen: 8-9 ruststand.

Tweede helft
Ook direct na de rust was Atlantis via youngster Sander, vanaf de stip, trefzeker. Kelvin en Dorien nivelleerden de stand weer: 10-10. Intussen kwam Emese in het veld voor Fenne. Maar na de treffer van Annick (11-11) kwam Mijdrecht opnieuw op voorsprong, om die nu niet meer uit handen te geven. Ook het inbrengen van Mark voor Jerom en Jelle voor Gideon bracht ons geen winst. Atlantis liep weg naar 11-15.
Nog heel even veerde het Vinkeveense publiek op nadat Dorien (met haar vierde treffer op haar verjaardag de dagtopscoorster) en Lieke het weer ietsje spannender maakten: 13-15. De 13-16 in de laatste minuut maakte aan alle twijfel een einde: met deze winst haalde Atlantis het ongeslagen kampioenschap binnen.


12-05-2018   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors