Korfbalvereniging
De Vinken

Eerste geeft het opnieuw weg


Eerste geeft het opnieuw weg
Eerste geeft het opnieuw weg
In de vierde zaalwedstrijd heeft ons eerste net niet kunnen bereiken wat vooraf bedoeld was. Het bezoekende Fortissimo was feller en brutaler en nam na een rommelige, maar spannende wedstrijd de punten mee naar IJsselstein.

Vakwisseling

Het Suiteteam trad zaterdag aan in een iets gewijzigde opstelling. Naast Gideon, Rutger en Annick kwam Roosmarijn in de aanval. In de defensie opereerden Jelle, Jerom, Fenne en Dorien.
Het eerste kwart van de wedstrijd was, zoals wel vaker, volledig voor het thuisteam. Het was in de eerste aanval al direct raak. Rond de vijftiende minuut kwamen we helemaal goed op dreef en aangemoedigd door het team van de week, de pupillen D1, werd vlot scorend een 8-4 tussenstand bereikt. Vijf minuten voor rust was het nog 11-8, maar daarna namen de bezoekers het initiatief over. De ruststand was 11-11.

Slordige foutjes
Ondanks dat we na de rust als eerste de korf wisten te vinden, leek daarna de juiste spirit langzaam te verdwijnen. Diverse slordigheidjes leidden tot onderlinge frustratie. Het wapen van een sterke paalbezetting werd door Fortissimo met felheid bestreden. En ondanks diverse positiewisselingen en het inbrengen van Eva kregen we het lek niet meer boven.

Via 15-18 werd het tien minuten voor tijd 17-20. Nog tweemaal bevochten we de aansluiting (19-20 en 20-21), maar het onrustige, lijfelijke spel en diverse valpartijen leverden niet de omstandigheden waar De Vinken in kan gedijen.
In de laatste minuut mochten we nog driemaal aanvallen, driemaal schieten maar evenzoveel keren missen. Teleurgesteld en gedesillusioneerd zocht De Vinken de kleedkamers op. Pas op 12 januari in het nieuwe jaar mogen we in Den Haag deze teleurstelling van ons af proberen te spelen tegen het nog puntloos onderaan staande Dubbel Zes.

Scores waren van Rutger (5x), Dorien, Jerom en Fenne (3x), Annick (2x), Roos, Jelle, Gideon en Eva 1x.


16-12-2018   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors