• Eerste deelt de punten

  3 okt 2021
 • Na drie wedstrijden in de veldcompetitie trekken de teams in de poule van ons eerste steeds meer naar elkaar toe. Waar ons vlaggenschip het bezoekende Danaïden op het laatste moment een punt zag wegsnoepen, moesten ook de koplopers in de poule punten afstaan. IJsselvogels gaf Luno een eerste punt en Atlantis moest twee punten aan  Reeuwijk laten.

  Finn
  Een hardnekkige liesblessure bij Rutger bracht  Sabrina bij Finn als vervanging. Finn begon naast aanvoerder Jerom, Zoë en Emese in de verdediging. Onze aanval bestond uit Eva, Mariska, Levi en Jelle.
  Na een wervelende start, Levi scoorde uit zijn eerste doelpoging, namen de bezoekers het initiatief over. Weliswaar bleef ons Kindermodehuisteam in het spoor, maar na 3-3 (scores van Levi en Eva) en 6-6 (scores van Eva, Jerom en Finn) kwam De Danaïden opnieuw drie punten voor: 9-6 tien minuten voor rust.
  Op dat moment moest de eveneens met een blessure kwakkelende Emese de wedstrijd staken. Voor haar kwam Dorien in het veld. De aan deze wissel gekoppelde time-out leverde de thuisploeg nieuw elan. Jerom frommelde 7-9 door het gele plastic en de ongrijpbare Levi bracht De Vinken met twee fraaie scores weer naast de bezoekers: 9-9.  Jerom en Zoë leverden ons Suiteteam de eerste voorsprong: 11-9. Nog voor rust mocht Leiden vanaf de strafworpstip 11-10 maken.

  Halve helft
  Na rust denderde de Vinkentrein lustig voort. De derde treffer van Eva, de vierde van Jerom en de vijfde van Levi werden gevolgd door een doorloopbal van Mariska: 15-11. Er leek iets moois te gebeuren voor het thuispubliek. Echter halverwege de tweede helft herpakte De Danaïden zich. Vijf minuten voor tijd stond het opnieuw gelijk 15-15. De net in het veld gekomen Mark leek de wedstrijd te beslissen: 16-15, maar in de laatste minuut mocht Leiden definitief de stand gelijktrekken. Volgende week wacht ons eerste de opdracht om koploper IJsselvogels in Moordrecht de punten af te troggelen.