Korfbalvereniging
De Vinken

Eerste alleen eerste


Eerste alleen eerste
Eerste alleen eerste
Met een simpele 16-4 overwinning veroverde onze hoofdmacht thuis tegen het Hoornse ADOS de eerste plaats in de poule. Nadat vorige week concurrent Paal Centraal (Delft) verloor van Madjoe, lieten de Rijnsburgers zaterdag zelf thuis punten liggen tegen Helios.

Sterke start
Met Danique voor de geblesseerde Dorien begon ons Suiteteam in de aanval met Fenne, Kelvin en Rutger. Onder een lekker najaarszonnetje wisten de bezoekers onze verdediging met Lisette, Mariska, Levi en Jerom even te verrassen en na de 1-1 van Rutger kwam ADOS ook op 1-2. Daarna was het initiatief volledig voor Kindermodehuis De Vinken. Mariska had het vizier voldoende op scherp staan. Eerst nivelleerde zij en na doelpunten van Kelvin en Fenne scoorde Mariska ook de 5-2.
Oerkreet
Halverwege de eerste helft viel Vinkeveen stevig aangedaan stil. Met een enorme pijnkreet zeeg clubvoorzitter Kelvin tegen het kunstgras. Zijn rechterknie weigerde verder dienst. De precieze diagnose was onduidelijk, maar verder spelen was onmogelijk. Gideon verving hem.
Nog even uit het lood liet de thuisploeg een derde tegendoelpunt toe. Toch herpakten de volgelingen van Dirk zich prima. De getergde Fenne mocht een strafworp verzilveren en scores van Gideon (2x), Levi en Jerom tilden de tussenstand naar 10-3. Voor rust kon Hoorn nog eenmaal tegenscoren zodat we met een fraaie 10-4 voorsprong de thee opzochten.
Stilgevallen
In de tweede helft was er van strijd geen enkele sprake meer. Een sterk overheersend Vinken liet geen enkel tegendoelpunt meer toe. Zelfs vanaf de strafworpstip faalden de bezoekers hopeloos. Naar verhouding scoorden wij echter ook te weinig. Doelpunten van Levi, Mariska (2x), Danique en Fenne brachten de stand op 15-4. In de laatste minuten mocht Finn zijn opwachting maken en geheel in lijn kon hij in de laatste minuut met een lepe doorloopbal 16-4 laten aantekenen.
De komende twee wedstrijden zijn cruciaal. Volgende week speelt het eerste in Rijnsburg tegen nummer 2 Madjoe en de week erop ontvangen we de andere nummer 2 Paal Centraal thuis.


06-10-2019   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors