•  

  Onderstaande toelichting is ook als PDF beschibaar. Deze vindt u via deze link.

 • Wilt u doneren of schenken?

  Door goed en gezond financieel beleid zorgen we voor een duurzaam verenigingsleven voor al onze leden. Hiervoor zijn wij ook afhankelijk van externe inkomsten. Als vereniging heeft De Vinken diverse sponsors die het mede mogelijk maken om onze vereniging draaiende te houden. De bijdragen van sponsoren maar ook donaties of schenkingen stellen ons in staat om bijvoorbeeld nieuwe materialen aan te schaffen of activiteiten te organseren voor de jeugd.

  Wilt u daaraan bijdragen middels een donatie of schenking? Dan kunt u hier vinden welke mogelijkheden er zijn en omdat wij een vereniging zijn zonder winstoogmerk kunt u zelfs fiscaal voordelig schenken! Wat u ook kiest, De Vinken en haar leden zijn u dankbaar!

  Wilt u schenken of doneren zonder fiscaal voordeel (de gift kunnen aftrekken van uw inkomsten belasting). Dan kunt u uw donatie of schenking overmaken naar

  De Vinken Rabobank
  NL64 RABO 0365 5208 02
  of
  De Vinken ING bank
  NL53 INGB 0001 7567 06

  Wilt u anoniem doneren of de bestemming van uw donatie oormerken dan is dat uiteraard mogelijk. Meldt dit dan bij de omschrijving van uw donatie. Uiteraard is het ook mogelijk om dit aan te geven bij onze penningmeester of om uw wensen gezamenlijk te bespreken, neem dan contact op via penningmeester@de-vinken.nl

  tip: u kunt uiteraard ook "overig lid" worden van onze vereniging waardoor u een gereduceerd lidmaatschapstarief betaalt dat ten goede komt van De Vinken (u wordt dan geen lid van de KNKV waardoor wij geen bondskosten hoeven af te dragen).

 • Fiscaal voordelig schenken

  De Vinken heeft geen ANBI status maar de overheid en belastingdienst maken het, binnen gestelde voorwaarden, wel mogelijk om fiscaal voordelig aan een vereniging te kunnen schenken. Helemaal onderaan vindt u de link naar de pagina's van de belastingdienst waarop dit staat toegelicht. Hieronder vindt u de voorwaarden en mogelijkheden (status 2021): 

  De vereniging moet aan 3 voorwaarden voldoen: 25 of meer leden hebben, rechtsbevoegdheid hebben, geen winst maken. De Vinken voldoet aan al deze voorwaarden.

  De voorwaarden die de belastingdienst stelt aan de gever (integraal overgenomen van de website)

  Geven aan een vereniging

  Dan mag u alleen periodieke giften aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting.

  Periodieke giften mag u helemaal aftrekken
  Voor het aftrekken van deze giften gelden geen drempel en geen maximum. U kunt dus het hele bedrag aftrekken.

  Een periodieke gift? Wat is dat?
  Uw gift is een periodieke gift als u aan deze 3 voorwaarden voldoet:

  • U geeft jaarlijks hetzelfde bedrag aan dezelfde vereniging. U mag zelf weten of u uw jaarlijkse gift in 1 keer of in meer keren betaalt.
  • U betaalt het bedrag 5 jaar achter elkaar. Langer mag ook.
  • U hebt vastgelegd wanneer uw jaarlijkse gift stopt. Bijvoorbeeld na 5 jaar of als u overlijdt.

  U moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om de periodieke gift te mogen aftrekken
  Aan deze 2:

  • U hebt de periodieke gift vastgelegd in een overeenkomst die u door een notaris laat opmaken. Of in een overeenkomst die u zelf met de vereniging sluit.*
  • U krijgt niets in ruil voor uw periodieke gift.

  Voldoet u daar niet aan? Dan mag u de periodieke gift niet aftrekken. 

  Let op! Giften die u deed vรณรณr het sluiten van de overeenkomst, zijn gรฉรฉn periodieke gift en mag u dus niet aftrekken.

  * Uiteraard helpen wij u indien gewenst graag bij het opstellen en sluiten van een overeenkomst waarmee notariskosten kunnen worden voorkomen.

  Wilt u fiscaal voordelig schenken neemt u dan contact op met onze penningmeester via penningmeester@de-vinken.nl

   

  Bron: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/content/gift-aftrekken