• Doe mee aan de voedselbankactie van De Vinken

  30 mrt 2024
 • In de maand april doet De Vinken mee aan de voedselbankactie sport en daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken!

  De voedselbankactie sport in april is een initiatief waar sportclubs door heel Nederland aan deelnemen. April blijkt voor voedselbanken in Nederland een uitdagende maand, omdat de voorraad aan boodschappen die eerder is opgebouwd rond de feestdagen in december, dan vaak is uitgeput. Daarom slaan sportbonden, zoals het KNKV en NOC*NSF, de handen ineen om houdbare producten in te zamelen.

 • Wat gaan we doen?
  In overleg met Voedselbank De Ronde Venen is ons doel om voor de 90 voedselbankgezinnen in De Ronde Venen een pannenkoekpakket samen te stellen. Elk pakket bestaat uit een pannenkoekmix Compleet (alleen water toevoegen), stroop en poedersuiker.

  Daarnaast gaat de opbrengst van de statiegeldflesjes in de container in de Vinkenkantine in de maand april naar onze actie. Dat geld wordt gebruikt om de pakketten aan te vullen.

  Doe meer en doneer!
  De hele maand april staan er speciale kratten in de kantine waarin we de producten voor de pakketten verzamelen. Jij kunt meehelpen door een (of meer) van onderstaande producten in de kratten te doen:

  - Pannenkoekmix Compleet (alleen water toevoegen)
  - Een fles stroop 
  - Of een bus poedersuiker 

  En vergeet natuurlijk niet je statiegeldflesjes in de container in de kantine te doen.

 • Gratis proeftrainingen 

  Naast het inzamelen van pakkenkoekpakketten, nodigen wij mensen die gebruikmaken van de voedselbank uit voor gratis proeftrainingen. Mensen die gebruikmaken van de voedselbank hebben vaak geen lidmaatschap bij een sportclub, mogelijk door zorgen over geld en een gebrek aan routine in sporten. Om deze mensen welkom te heten, nodigen we hen uit voor gratis proeflessen door een uitnodigingskaart bij de ingezamelde kratten te doen. 

  De gratis trainingen regelen wij zelf, maar het Jeugdfonds Sport & Cultuur steunt ons om kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld blijvend bij de club te laten sporten. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan helpen door de contributie en in sommige gevallen sportkleding, te betalen.

 • Wil je geld doneren aan de voedselbank? Ook dat kan. Gebruik daarvoor onderstaande QR code: