Korfbalvereniging
De Vinken

Derde wint verrassend


Derde wint verrassend
Derde wint verrassend
Het is zaterdag 1 december als de goedheiligman druk bezig is om alle kinderen blij en gelukkig te maken. De Vinken 3 verloor vorige week met 1 doelpunt verschil van Argus 1 en deze dag staat de wedstrijd tegen KVA 5 op het programma.

KVA 5 heeft Argus dik verslagen op het veld, dus we hadden niet veel vertrouwen: de Amstelveners zullen wel echt beter zijn..... Maarrrrrrrrrr De Vinken is voor niemand bang.
Vandaag missen we Johan, die zou De Vinken 2 coachen, Jimmy moest op de kids passen, Coen moest boeven vangen en Marco is al lang geblesseerd. Verder wilde onze trouwe notuliste Monique haar dochter aan het werk zien. Bart Verlaan en Ronald Mul waren de vervangende heren. Peter v Asselen had kriebels in de buik en zat reserve.
KVA gaf het startsein van een spannende middag door op 2-0 te komen. Invaller Bart schoot van afstand raak 2-1, ook wij waren begonnen. KVA 5 liet zien over prima schutters te beschikken, maar gelukkig stond het vizier niet echt op scherp. Toch scoorde ze 3-1. Maar eigenlijk lieten we onze tegenstanders niet zo ver uitlopen, Miranda schoot van afstand de 3-2 binnen. We bleven zeer geduldig en we waren sterk onder de korf, hierdoor konden we vele ballen onderscheppen en ze niet de kans geven om meerdere keren te kunnen schieten.
Een strafworp van Bart ging door het korfje: 5-3. Een afstandsschot van Peter K was dreigend en zelfs zo dreigend dat ie ook door het mandje ging: 6-4. We bleven knap bij en KVA kon simpelweg niet op ons uitlopen. De ruststand werd bepaald door een benutte doorloopbal van Bart , 7-6.

Onze hoop om gelijk te scoren na rust ging al meteen de prullenbak in na slecht balbezit; KVA profiteerde en knalde de 8-6 binnen. We bleven met z'n allen knokken voor een goed resultaat en Sonja schoot van afstand raak, 8-7. Daarna brak er een Vinkeveense periode aan: we gingen steeds beter spelen en vooral ook effectief. De zeer goed spelende Bart knalde ons weer op gelijke hoogte, 8-8.
Je voelde dat KVA een beetje wanhopig begon te worden en we roken onze kansen: Peter K schoot ons met twee mooie afstandsschoten naar 8-10. De Vinken had nu de teugels in handen, maar uiteraard bleef KVA goed spelen. Echter; Bart afstoppen konden ze nog steeds niet; een doorloopbal en 9-11 door Bart.
Een bittere pil want KVA komt terug naar 11-11.
Er ontstaat een flinke strijd om de twee punten, maar Peter K heeft nu de korf gevonden en dan kan je je als tegenstander maar beter bergen, een afstandsschot gaat raak op een belangrijk moment: 12-13.
Ook Marcel mag een duit in het zakje doen en van afstand scoren, 12-14.

Ultieme spanning...
Het moment van de ultieme spanning: met nog twee minuten te spelen onderscheppen we de bal in de verdediging en wat doet Miranda???? Ze schiet en de bal gaat er innnnnnnnn…, nee net eruit, pfoe.
Gelukkig scoorde Bart daarna nog weer een kansje (13-15); we hebben bijna twee punten.
Niet veel later na geduldig overspelen wil Marcel schieten, maar ook teruggeven aan Peter, alleen dan is het een schotbeweging, dus dan maar raak knallen: 13-16. KVA kon nog een keer iets terug doen, maar de punten waren voor ons......14-16.
Bart en Ronald jullie waren toppersssss. Marco en Anneke bedankt voor het supporteren!!!!!02-12-2018   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors