Korfbalvereniging
De Vinken

Derde wint ook van SDO 4


Derde wint ook van SDO 4
Derde wint ook van SDO 4
De Vinken 3 heeft in de competitie de eerste twee punten behaald en afgelopen zaterdag stond de tweede wedstrijd op het programma tegen SDO 4 uit Kamerik.
Deze ploeg speelde vorige week gelijk tegen Atlantis 4 en dus is het derde nu al koploper


Opnieuw beginnen we met een uitgedunde selectie: Jimmy, Marco, Peter Koel, Miranda en Sonja zijn nog niet in staat om wedstrijden te spelen. Het debuut is daar van Demi; Annemarie en Peter Kooij completeren het achttal.
Het bleek al snel dat De Vinken veel beter waren, maar dan moet je nog wel scoren. Dit duurde best een lange tijd maar de schoten waren redelijk goed. De Vinken kwam op voorsprong door een afstandsschot van Marcel: 1-0. Na goed uitverdedigen ontstond er een dieptebal van Peter K en die rondde hij keurig af, 2-0. Het tweede aanvalsvak kreeg ook voldoende kansen; Wilma kreeg een strafworp mee, het werd 3-0 omdat Johan deze raak schoot. SDO kwam op 3-1 al was het overduidelijk snijden...maar goed de scheids beslist. Een kans onder de korf van Peter K en de score is 4-1. Een fase waarin de thuisploeg niet zo scherp was zorgde voor een 4-5 ruststand.

Balen!!!!! Maar de tweede helft volle bak en het moet goed komen. We stroopten met z n allen de mouwen op en gelukkig konden we uit de eerste aanval direct scoren via een afstandsschot van Peter K: 5-5. Invalster in de tweede helft, Annemarie, kon vanuit een doorloopbal scoren: 6-5 en dat meteen bij haar eerste kans! We streden voor elke centimeter. Het was aanvoerder Johan die De Vinken weer op twee verschil zette door een afstandsschot te scoren, 7-5. We denderden door en Peter K scoorde twee afstandsschoten en de stand werd 9-5. SDO scoorde af en toe goed mee maar een doorloopbal van Peter K ging keurig door het mandje heen, 10-7. Na een paar mindere schoten van Marcel mocht hij nu wel raak knallen, 11-7. Loon naar werken was er ook voor Thera, want ze mocht eindelijk haar doelpuntje noteren: 12-9.
Invallers bedankt!! Volgende week naar Mijdrecht....
Foto Bert Lommers


16-09-2018   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors