• Derde neemt revanche

11 feb 2020
  • Zaterdag 8 februari 2020. De returnwedstrijd tegen ESDO 2 staat op het programma.
    In de eerste wedstrijd kregen we er aardig van langs en was de scheidsrechter ons ook niet zo gezind.

Nu hebben we kans op eerherstel en ESDO 2 wil graag kampioen worden.
    Vandaag missen we Coen, Ria, Wilma en Reni. Robin, Thera en Jiska zijn de reserves.
    Gelukkig hebben we nu weer voldoende heren om de wedstrijd te spelen. Marcel speelt na zeven weken weer een wedstrijd.

Eerste aanval: Demi, Jet, Jimmy en Marcel
    Verdediging: Johan, Frans, Pien en Miranda.

We weten, als we tegen ESDO moeten, dat het een wedstrijd op het scherpst van de snede wordt.
    Weinig ruimte en fysieke duels.
    Het is De Vinken dat thuis wil domineren: het eerste schot van Marcel zoeft door de korf, 1-0. We willen met z'n allen gewoon winnen en dan moeten we dat maar ook doen, nietwaar.
    De verdediging, onder leiding van aanvoerder Johan, staat weer eens als een huis en daar kunnen wij als aanval van profiteren: opnieuw Marcel met een afstandsschot en de stand is 2-0. Ook ESDO komt tot scoren, maar ook het allereerste schot van Johan treft doel, 3-1. Johan is misschien niet helemaal fit, maar bewijst uiteraard altijd weer zijn waarde voor de ploeg. ESDO scoort hun tweede van de middag.
    De Vinken is los en Marcel scoort een afstandsschot, 4-2. Pien verdient een strafworp omdat haar doorloopbal foutief word afgestopt en Johan benut deze, 5-2. Niet veel aanvallen later mag Johan ook zijn zelfverdiende strafworp scoren, 6-2. Het was strafworptijd volgens mij want ook Jet kreeg een strafworp mee. Deze werd feilloos benut door Marcel, 7-2. Vlak voor rust knalde Marcel weer raak, 8-2.

Rust...
    Het zou een pittige tweede helft worden; ook omdat ESDO tot dit moment vernederd werd door De Vinken en dat vinden wij leuk. Hmmm, mandarijnen van Ria ......

De tweede helft begon prima: Miranda schoot van afstand raak, 9-2. Maar: een zware periode brak aan en ESDO kwam met een slotakkoord. De 9-2 voorsprong werd teruggebracht naar 9-8. En dus alle hens aan dek.
    Maar een mooi afstandsschot van Marcel leverde ons de zeer belangrijke 10-8. We leven weer en Frans heeft het altijd met de laatste minuten van een wedstrijd; ook vandaag weer. Hij toverde weer eens een mooi schot uit zijn armen en produceerde de bevrijdende 11-8. Daarna liepen we terecht weer verder uit, want vandaag waren WIJ de beste.....DE VINKEN UIT VINKEVEEN!!!!!!
    Invaller Robin schoot ons van afstand naar 12-8 en het slotakkoord was voor Marcel, die zijn tegenstander het bos in stuurde, maar zwaar werd getorpedeerd. Jimmy mocht de strafworp nemen. Jimmy scoort tegenwoordig ook weer stippen, we zijn blij met hem, 13-8.
    Oooo... er staat nog iets op de achterkant van het blaadje!!! 13-9 uitslag, Monique bedankt voor het notuleren...