• Derde boekt eerste uitoverwinning

  8 dec 2019
 • De Vinken 3 is net begonnen aan de zaalcompetitie. Vorige week verloren we omdat we de kansen niet benutten, dat moest vandaag toch anders. We gaan vol goede moed naar Almere, waar EKVA op ons wacht.

  We missen vandaag Coen , hij moest boeven vangen en Peter, nog langdurig geblesseerd. Mijn verslagmaatje en vakmaat, Kees, heeft aangegeven om geen deel meer uit te maken van het altijd gezellige Vinken 3. Fitheid en veel te doen buiten de korfbal om waren een reden om naar de Vinkenfit te gaan. Kees bedankt voor alles en we gaan je als persoonlijkheid en korfballers erg missen.
  Uiteraard ben je altijd van harte welkom om zo'n geweldig verslag te maken.

  We begonnen vandaag met de volgende opstelling.
  Aanval: Marcel, Jimmy, Jet en Demi.
  Verdediging: Johan, Frans, Wilma en Miranda
  Reni , Pien en Thera waren onze wisseldames.
  En we moeten bekennen dat er in de herenkleedkamer voor de wedstrijd kop of munt is gegooid om bij Frans in het vak te mogen....

  De wedstrijd begon en EKVA kwam zeer sterk uit de startblokken, dit resulteerde in een 2-0 achterstand. Ons eerste doelpunt kwam op naam van Wilma, echt een mooi afstandsschot en volgens mij was ze er erg verbaasd over; we tellen hem als de 2-1. Het was Marcel die dan ook maar met een afstandsschot scoorde en de stand werd 3-2. De Vinken nam het initiatief langzaam over en je zag dat we sterker begonnen te worden. Een doorloopbal van Demi en de stand was weer gelijk, 3-3. EKVA had nog flink wat hoop en in deze leuke wedstrijd ging het gelijk op; al waren we wel beter, vond ik.

  Het was aanvoerder Johan die met twee treffers, een stip en een afstandsschot, de stand naar 3-5 bracht Het werd ook heel snel weer gelijk en dat ging eigenlijk , 5-5. We kwamen weer met twee goals voor. Frans met een paar afstandsschoten, 5-7 en EKVA kwam weer gelijk, 7-7. Frans dacht: 'ja, hallo ik wil winnen vandaag' en knalde ons weer naar een voorsprong: 7-8, maar EKVA kwam weer gelijk, 8-8. Het spel golfde zo heen en weer; Demi schoot van afstand raak , 8-9 maar toch kwam EKVA weer op gelijke hoogte. Beetje eentonig allemaal dus dan maar weer Frans met een afstandsschot: 9-10

  RUSSSSSSSSSSTTTTTTT
  Iedereen zijn eigen mandarijn pellen en opeten, heeft wel wat en als het dan leidt naar een overwinning?

  Na rust gaf De Vinken gas. Het wilde niet steeds maar achterhaald worden. Thera gaf het goeie voorbeeld om een doorloopbal te scoren, 9-11. Ik moet zeggen dat er af en toe leuke aanvallen bij zaten en ook verdedigend voerden we de boventoon. Korte kansjes waren het niet besteed aan Jimmy, maar van afstand wist hij in de tweede helft wel wat uit te richten. Jim schoot ons naar 9-12 en de weg naar boven was ingegaan. Ook Jet mocht een doelpuntje mee pakken, na het al wat vaker geprobeerd te hebben: 9-13.
  Good old Johan maakte een doorloopbal en een afstandsschot en de stand liep op in het voordeel van de Vinken, 9-15. Het was ook Jimmy die twee keer raak kon knallen en de zege was nu binnen handbereik,:9-17. Het slotakkoord was voor Johan, die nog een doorloopbal scoorde, 9-18.
  Met nog luttele minuten op de klok geloofden we het allemaal wel; EKVA mocht nog vier doelpuntjes maken: 13-18 winst.......

  Volgende week ons eerste thuiswedstrijd en we gaan opnieuw voor de twee puntjes.