Korfbalvereniging
De Vinken

Derby prooi voor De Vinken


Derby prooi voor De Vinken
Derby prooi voor De Vinken
De koploper speelde zaterdag een derby tegen Atlantis 4. Verleden jaar waren we kampioen en verloren we deze wedstrijd. Revanche dus, want van Atlantis mag je eigenlijk niet verliezen en laten er voor de wedstrijd een paar mensen vertellen dat we toch gaan verliezen????

Fout: De Vinken gaat winnen.
Vandaag hadden we Finn, Femke en Patrick mee om met ons mee te doen.
Aanval; Marcel, Jimmy, Thera en Pien
Verdediging; Johan, Patrick, Wilma en Sonja
We beginnen aan de wedstrijd en de teams zijn aan elkaar gewaagd. We krijgen geen grip op onze eigen aanval en we zijn snel de bal kwijt, stomme passes en domme schoten. Oeps Atlantis scoorde 1-0. Gelukkig scoorde Thera met een afstandsschot, 1-1.
De Vinken bleven op zoek naar doelpunten; Patrick mocht helemaal vrij aanleggen en deze scoorde hij ook , 1-2. Atlantis bleef gevaarlijk en ook nu schoten ze raak, 2-2. Een kort afstandsschotje van Pien doorboorde de korf en we stonden weer voor, 2-3. Na een lange afwezigheid van onze verloren zoon, Jimmy, kon hij toch ook weer een afstandsscore laten noteren, 2-4. Jimmy schoot ons ook naar de 4-5 ruststand.

De tweede helft moeten we uit kunnen lopen, zoals wel vaker... Het was niet de eerste aanval, want het duurde het wat langer. Toch kwam het doelpunt en Marcel was de gelukkige, 4-6. Aanvoerder Johan die een paar keer onterecht werd terug gefloten schoot de 5-7 binnen. Pien is zuiver bij korte kansjes en dat liet ze opnieuw zien , 6-8. Invaller Finn was eveneens twee keer zuiver, eerst een kansje en later een afstandsschot, 6-10.
Jimmy liep zijn tegenstander een paar keer goed voorbij en hiermee benutte Jimmy een kansje , 7-11.
We liepen nu over Atlantis heen; dat had weinig meer in te brengen in de tweede helft. Finn dolde zijn tegenstander en schoot van afstand raak, 7-12. Ook Femke wilde een doelpunt maken en een dieptebal werd benut, 7-13. Een getergde Johan haalde zijn gram met een afstandsschot, 9-14.
Het slotakkoord was voor Jimmy die een tweekansige strafworp scoorde , 10-15.
Volgende week de return en dan spelen we thuis.....
Patrick , Finn en Femke super bedankt!!!!


23-09-2018   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors