• De Vinken sluit zaalseizoen af met dubbele winst op Atlantis

  17 mrt 2024
 • Afgelopen zaterdag stond de laatste speelronde van de zaalcompetitie op het programma. De selectieteams van De Vinken ontvingen de buren van Atlantis voor een tweeluik in De Boei. Hoewel voor beide Vinkenteams degradatie al een feit was, stond er toch nog wel iets op het spel: het zaalseizoen met overtuiging en een goed gevoel afsluiten. Al was het maar om extra glans te geven aan het afscheid van Gideon Leeflang, die na 145 wedstrijden stopt als actief speler. Die missie slaagde. De Vinken 2 boekte een ruime overwinning en De Vinken 1 sleepte de winst, na een bloedstollende wedstrijd, in de laatste minuut over de streep.

 • Prima winst De Vinken 2
  De Vinken 2, gesponsord door Partycentrum De Vink, startte in de aanval met Timo, Finn, Eva en Lisette. De verdediging werd gevormd door Bente, Ditte, Nieko en Bud. De opening was voor De Vinken met een doorloopbal en vrije bal van Eva, gevolgd door een strafworp van Bud. Atlantis kwam tot 3-2, maar bij De Vinken liep het spel duidelijk beter. De thuisploeg had er zin in en liet bij vlagen uitstekend spel zien met een sterke rebound en lange aanvallen. Via een doorloopbal van Eva, afstandsschoten van Nieko, Lisette, Eva en Bud en vrije ballen van Finn en Bente liep De Vinken uit tot een 9-4 ruststand.

 • Na rust zorgde Finn van afstand voor de 10-4, daarna brak een lange periode aan zonder doelpunten. Atlantis probeerde het wel, maar kreeg het niet voor elkaar tot scoren te komen. Aan Vinkenzijde werden, mede door uitstekend reboundwerk van Nieko, lange aanvallen gespeeld. Er moest een strafworp van Bud aan te pas komen om de score weer op gang te trekken. Spannend werd de wedstrijd niet meer. Met 14-6 werd het een prima overwinning en een goede afsluiter voor De Vinken 2, dat helaas wel degradeert maar gedurende het seizoen regelmatig aantrekkelijk spel liet zien.

  De overige doelpunten aan Vinkenzijde kwamen van Eva, Finn en Bente.  

 • De Vinken 1; the final show van Gideon
  Zoals we gewend zijn bij De Vinken tegen Atlantis, zat de tribune in De Boei flink vol. Deze zaterdag was er extra delegatie supporters aanwezig voor Gideon Leeflang. De voorlopig laatste zaalwedstrijd van De Vinken 1 in de eerste klasse stond in het teken van zijn afscheid. Het team van de week, de E1, werd bij het oplopen daarom vergezeld door een speciale gast: Samuel Leeflang stal de show op de arm van zijn vader.

  Na alle plichtplegingen ging onze Koeleman Elektro formatie over tot de orde van de dag: het zaalseizoen afsluiten met een knaller. 

 • En dat werd het. Vanaf de eerste minuut was het aantrekkelijke, doelpuntrijke wedstrijd, die de verslaggever van dienst bij vlagen amper kon volgen vanwege het vele schrijfwerk!

  Doelpuntenfestijn
  De eerste aanval: Gideon, Jerom, Robin en Zoë. De eerste verdediging: Jelle, Levi, Deena en Iris.

  Het doelpuntenfestijn startte al in de eerste minuut met een fraai afstandsschot van Jerom. Snel gevolgd door de 1-1 en de 1-2 van Atlantis. De gelijkmaker stond al bijna op papier, de vrije bal van Iris rolde echter op het laatste moment de korf uit. Dat gaf Atlantis de gelegenheid nog iets uit te lopen. Ondanks uitstekende druk werd het 1-4. In het kwartier dat volgde was het stuivertje wisselen, waarbij Atlantis in eerste instantie uit leek te lopen (4-8), maar De Vinken net genoeg in de buurt bleef. Tot De Vinken, met prima spel en uitstekend reboundwerk, bij 9-9 de aansluiting vond. Aan Vinkenzijde kwamen de treffers van Iris (afstand), Zoë (twee strafworpen en prachtig uitgespeelde vrije bal), Jelle (die zijn tegenstander fenomenaal op het verkeerde been zette), Gideon (strafworp) en Levi die in minuut 15 begon met scoren en dat tot het einde van de wedstrijd vol zou gaan houden.    

  Tot 13-13 bleef het ongeveer gelijk opgaan, waarna De Vinken een klein gaatje wist te trekken tot een ruststand van 17-14. Aan Vinkenzijde kwamen de overige doelpunten van Levi (drie keer van afstand en een strafworp), Robin (strafworp en afstand) en Jerom van afstand.

 • Tweede helft
  De tweede helft verliep contra aan de eerste helft. Nu was het De Vinken die steeds verder uitliep. Lange en korte aanvallen wisselden elkaar aan beide kanten af. De Vinken had de eerste tien minuten het betere spel en kwam tot een 21-16 voorsprong via een stip van Gideon, een vrije bal van Zoë, Levi van afstand en een mooi wegtrekbal van Jelle. Echter, binnen een paar minuten trok Atlantis de stand ook weer recht door vooral strakke aanvallen over de dames. Met nog twaalf minuten op de klok stond het 22-22.

 • Spannend slot
  Eva kwam in het veld voor Iris en aan herenzijde wisselden Bart en Jerom elkaar de laatste fase van de tweede helft af. Het werd een bloedstollend einde, waarbij Atlantis vier keer op een puntje voorsprong kwam, maar De Vinken steeds weer gelijkmaakte. Een fase waarin Bart van afstand zeer trefzeker was in zijn invalbeurten. Met zijn tiende doelpunt zette Levi De Vinken voor het eerst weer op voorspong: 28-27.

  Met nog 1,5 minuut op de klok scoorde Atlantis de 28-28. Bij die stand maakte Nieko Dankelman zijn opwachting voor de publiekswissel van Gideon. Met een staande ovatie nam de volle Boei afscheid van Gideon, die met uiteindelijk een totaal van 249 doelpunten in de hoofdmacht en een ontelbaar aantal rebounds kan terugkijken op een mooie korfbalcarriëre.

  In het zinderende slot dat restte speelde de aanval van Atlantis door de schotklok heen en was het aan De Vinken, nog een tandje harder ondersteund door het thuispubliek, om daar gebruik van te maken. Met nog 20 seconden op de klok knalde Jerom van afstand de winnende 29-28 raak.

  Een prachtige wedstrijd, een mooi afscheid en ondanks degradatie een positief slot van het zaalseizoen.

  Overige doelpunten aan Vinkenzijde in de tweede helft: Levi (3x van afstand), Bart (3x van afstand), Eva (stip)

  Bekijk via onderstaade link een fotocompilatie van de laatste speelronde met foto’s van De Vinken 1, 2 en 3. 
  Foto's: Bert Lommers

  >> Bekijk hier de foto's