• De Vinken haalt dubbelslag

30 jan 2023
  • Afgelopen zaterdag speelde zowel De Vinken 2 als De Vinken weer eens een thuiswedstrijd. Een prima middag dus om in de sporthal te vertoeven, de tribune van De Boei was dan ook gevuld.

De Vinken 1 draait mooi bovenin mee dit zaalseizoen. Na verlies van Apollo werd vorige week wel de koppositie uit handen gegeven. De achterstand is slechts één punt, dus alles is nog mogelijk.

Tegenstander van de dag was DTS uit Enkhuizen. De Vinken 2 staat wat lager in de ranglijst en mocht de krachten meten met de nummer 2, een bekende: SDO uit Kamerik.

De Vinken 2 wint nipt van SDO

Het was wel flink improviseren voor coaches Amel Groos en Sabrina Kooijman. Maar liefst drie van de vier basisheren uit het 1e konden om uiteenlopende reden niet spelen. Mark, Finn en Robin schoven door naar het 1e, “oude” bekenden Peter Kooijman, Arjan Kroon en Peter Koeleman startte in de basis van De Vinken 2.

Het werd een uitermate spannende pot voor ons door Partycentrum De Vink gesponsorde 2e, die na 5 minuten werd ontsierd door het geblesseerd uitvallen van Peter Koeleman. De Vinken pakte de draad echter snel op en bood uitstekend partij tegen SDO door in de beginfase uit te lopen. Op slag van rust was de stand echter weer gelijk. De tweede helpt liepen de punten redelijk gelijk op, in de slotfase wist De Vinken de winnende 18-17 te scoren.

• Voortvarende start De Vinken 1

Daarna was het de beurt aan het de hoofdmacht, dat deze week werd vergezeld door de jongste spelertjes uit de F1 en de F2. De eerste aanval, gevormd door Mark, Robin, Deena en Eva, ging Voortvarend van start. Binnen 20 seconden scoorde Eva van afstand, twee minuten later volgde Deena haar voorbeeld. Het tweede aanvalsvak, met Zoë, Iris, Jerom en Finn wist ook twee keer te scoren. Na een lange aanval verzilverde Jerom een strafworp, vervolgens scoorde hij nogmaals uit een wegtrekbal.

• DTS kwam in de beginfase nauwelijks tot lange aanvallen, schoten waren vaak net te kort.  De ploeg deed wel iets terug, maar via afstandsschoten van Mark, Iris en Robin liep De Vinken uit tot 7-2.

Daarna werd het Vinkenspel slordiger, met wat foutjes en miscommunicatie. Dat gaf DTS de gelegenheid toch wat terug te komen tot 7-5. De Vinken had wel lang balbezit, maar kwam een fase moeilijk tot scoren. Mark beloonde het harde werken uiteindelijk door de 8-5 erin te schieten. Eva verzilverde haar strafworp en maakte 9-5. Het laatste punt voor rust kwam van DTS. Met een 9-6 ruststand was er nog werk aan de winkel voor ons vlaggenschip.

De Vinken loopt uit

Na rust is het speelbeeld wisselend. De Vinken komt wederom goed uit de startblokken: Jerom scoorde binnen 30 seconden de 10-6, snel gevolgd door een afstandsschot van Mark. Grootst werd de wedstrijd helaas niet, DTS had niet genoeg in huis om het echt spannend te maken. Via een strafworp van Robin, een afstandsschot van Iris (na uitstekend samenspel tussen de Vinkendames) en een doorloopbal van Jerom liep de thuisploeg snel uit naar 14-6.

Met 2 strafworpen en een vrij bal doet DTS nog iets terug (14-9) maar komt niet verder in de buurt. De ploeg weet de 2e helft maar twee keer te scoren uit een aanval, de overige punten komen uit strafworpen. Het verschil wordt gestaag uitgebouwd tot de eindstand van 23-13. Aan Vinkenzijde kwamen de resterende doelpunten van Finn, Eva (2), Iris (2), Robin en Mark (3).

“Het was een zakelijke overwinning,” concludeerde Sabrina, “We hadden drie topinvallers vandaag, hebben de punten binnen en maken zo nog altijd kans op promotie.”

Volgende week vervolgt De Vinken de competitie in Almere tegen EKVA.