• De Vinken B2 wint laatste veldwedstrijd van dit seizoen

  31 okt 2021
 • Woensdag 27 oktober speelde het door "Sport Medisch Centrum de Bron" gesponsorde Vinken B2 team in hartje Amsterdam tegen Swift B1. Het team, onder leiding van trainer/coach Robin en coach Jurriën, bestaat uit de dames Ilse, Kate, Valentina, Maggie en Lotte. En de heren Sem, Teun en Dylan.

  Dit seizoen begon zwaar door in de eerste wedstrijd tegen de latere kampioen Luno direct al met met 3-21 te verliezen. Ook de 2e en 3e wedstrijd gingen nog verloren. Respectievelijk met 14-2 van AW/DTV en 9-16 van Swift. Toch zag je de oefeningen en trainingen van Robin al steeds meer terugkomen in de wedstrijden. Het vertrouwen van het team zag je stijgen en het korfballen ging steeds beter. Dit betaalde zich uit in de eerste zwaarbevochte overwinning thuis tegen AW/DTV. Hoe blij was iedereen dat we met een 9-8 overwinning van het veld stapten. Dit gaf vertrouwen voor de laatste 2 wedstrijden. De op één na laatste wedstrijd werd uit gespeeld tegen Luno. Het team dat met afstand het beste is in de poule. En hoewel deze wedstrijd verloren werd met 12-7, stonden ze bij Luno toch raar te kijken. Ze dachten wel even makkelijk te gaan winnen, maar dat was zeker niet het geval. Een ruststand van 5-5 zorgde voor een onrustig Luno en ook de coaches begonnen harder te schreeuwen. In de 2e helft werd al snel duidelijk dat Luno terecht kampioen is geworden. Maar wat een groot verschil met de eerste wedstrijd die we echt kansloos verloren.

  27 oktober traden we aan in de laatste veldwedstrijd tegen Swift. De eerste aanval bestond uit Teun, Dylan, Ilse en Valentina. In de verdediging stonden Sem, Kate, Lotte en Maggie. Sofie en Emily begonnen op de bank.
  De wedstrijd begon en direct was het raak. Teun ving een bal af, zoals hij ongeveer de hele wedstrijd alle ballen ving, en pakte de kleine kans direct en dus was het binnen 1 minuut al 0-1. Swift kwam nog wel op 1-1, maar toen bedacht Dylan maar eens te gaan schieten van 7 meter. En dit niet 1 keer maar 2 keer en dus stonden we met 1-3 voor. Kate stond als een dijk te verdedigen. Haar dame was enorm snel, maar wist hier absoluut geen gebruik van te maken. Helaas verstapte toen Sem zich en moest hij het veld verlaten met een dikke enkel. Sofie kwam op zijn plek. Swift vocht zich terug en vlak voor rust stond het 3-3. Hier was Valentina het echter niet mee eens en via een prachtig afstandsschot, in de laatste seconde, stond er toch 3-4 op het bord en konden we aan de limonade.

  In de rust gaf coach Jurriën aan dat we vooral het spel moeten blijven spelen zoals de eerste helft is gedaan en dat we ons vooral niet gek moeten laten maken door de snelheid bij Swift. Emily kwam na rust op de plek van Kate. Lotte draaide haar dame zo gek dat ze hulp kreeg van de dame van Maggie. De ruimte die hierbij ontstond werd direct afgestraft. Via 2 afstandsschoten van Maggie liep de Vinken weer uit naar 2 punten voorsprong. Echter ook Swift beleef scoren en kwam halverwege de tweede helft weer op gelijke hoogte. Het begin van spannende laatste 15 minuten. Emily die net een goal had tegengekregen accepteerde dat niet en pakte haar dame direct terug door zelf ook te scoren. Ook Sofie wist haar goaltje mee te pakken en zo stond het met nog 5 minuten op de klok 6-8. Teun kreeg last van zijn voet en Kate kon de laatste minuten nog mee doen. En hoewel Swift het nog spannend dacht te maken door de 7-8 raak te schieten was het de Vinken die de avond wist af te sluiten met nog 2 fantastische goals. De 7-9 kwam uit de handen van Ilse die van zeker 10 meter afstand de bal in de korf wist te krijgen. De laatste goal van de avond kwam uit handen van Emily die haar invalbeurt hiermee glans gaf.

  Vol adrenaline en enthousiasme stapte de Vinken B2 met een 7-10 overwinning van het veld af. Een uitslag die we wellicht aan het begin van het seizoen niet verwacht zouden hebben, maar meer dan terecht was. Door de twee overwinningen zijn we toch nog op de gedeelde 2e plaats beland op grote afstand van Luno. Echt tof. Het team heeft zo enorm veel progressie gemaakt dat we met vertrouwen aan het zaalseizoen beginnen.