• De Vinken A2 wint van Atlantis A2

  19 nov 2023
 • Na de overtuigende overwinning vorige week op Luno A2, De Vinken won met 13-7, stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd op het programma tegen streekgenoot Atlantis. Na een spannende eerste helft waren het de Vinkeveeners die met een 6-10 overwinning van het veld liepen.

  De eerste aanval deze zaterdag bestaat uit Ilse, Mike, Kate en Indy L. Dylan Sem, Maggie en Meru staan in de verdediging.

  De door SMC de Bron gesponsorde Vinkeveeners gingen goed van start. Net als de week ervoor was het Ilse die met een loepzuiver schot de 0-1 score op het bord zette. Kort daarna werd het stil in de sporthal. Indy L. verdraaide haar knie en het leek erop dat deze uit de kom was geschoten. Gelukkig was er een arts in de zaal en werd Indy goed bijgestaan. Na een break van 5 minuten ging de wedstrijd door met Indy V. op de plek van Indy L. Ilse was direct scherp en schoot de 0-2 er in.

  Na de wissel was het Sem die het veld ging verlaten. Hij is herstellende van een enkelblessure en coaches Hans en JurriΓ«n wilden geen risico nemen. Lotte kwam op zijn plaats te staan. Een kort moment van onoplettendheid zorgde voor de 1-2. Echter was het Dylan die gelijk het gat weer vergrootte naar 2 goals. Een lange aanval met een afstandsschot vanaf de zijkant zorgde voor de 1-3. De wedstrijd bleef rommelig en de teams waren aan elkaar gewaagd. Na ongeveer 12 minuten ging Meru door haar enkel, ook zij moest geblesseerd het veld af. Stef kwam erin, daarmee was De Vinken direct door alle wissels heen. Het lukte Atlantis steeds om het gat te verkleinen naar 1 goal, maar de Vinken schoten dan direct de bal weer in de korf en bleef zo op voorspong. Met een 3-4 stand gingen beide teams de rust in.

  Het is Maggie die direct na rust het gat weer vergrootte met een mooi afstandschot. Maar Atlantis gaf niet op en wist zich terug te knokken naar 5-5. Na een lange aanval over meerdere schijven was het Lotte die met een doorloopbal weer scoorde. Atlantis weet dan nog 1 keer gelijk te maken (6-6), maar daarna trot De Vinken de wedstrijd naar zich toe. Het zijn Ilse en Lotte die de beslissing weten te maken. Ilse met twee prachtige afstandschoten en Lotte met een afstandschot en een doorloopbal. Na 60 minuten staat de einduitslag van 6-10 op het bord. Een mooie overwinning in een rommelige wedstrijd met helaas twee blessures.

  Zaterdag 25 november staat om 13.15 uur in Nieuwegein de wedstrijd tegen medekoploper Koveni op het programma.