• De Vinken A2 sluit seizoen winnend af

  17 jun 2024
 • Zaterdag 15 juni speelde de A2 van De Vinken de afsluiter van het seizoen tegen Nova A1. Uit was er nipt gewonnen door goal van Mike in de allerlaatste seconde. Na een moeizame eerste helft liep De Vinken uiteindelijk uit naar een 12-8 overwinning.

  De eerste aanval deze zaterdag bestaat uit Ilse, Mike, Ruben, Ilse en Meru. Dylan, Stef, Maggie en Lotte staan in de verdediging. Kate is er vandaag helaas niet bij De door SMC de Bron gesponsorde Vinkeveeners hadden het moeilijk in het begin. Er stond een verraderlijke wind die ze de eerste helft pal tegen hadden. Na een snelle eerste goal van Ruben was het Nova die volop gebruik maakte van de wind in de rug. Na een doorloopbal en 2 afstandsschoten stonden ze snel 1-3 voor. Maar Ondanks de lastige wind wist ook De Vinken de korf te vinden. Mike maakte met een afstandsschot de 2-3. Nova vergroot het gat weer naar 2 doelpunten maar dan is het Lotte die met 2 prachtige goals de stand gelijk weet te trekken. Toch is het Nova die vlak voor rust de 4-5 weet te maken.

  Ondanks dat dit de ruststand is zijn de coaches Hans, Zoë en Jurriën niet ontevreden. De Vinken weet voldoende kansen te creëren, echter gaan deze vaak net mis. Dus gewoon door blijven gaan en dan vallen de goals vanzelf. En dat is wat ook gebeurt. Sem komt er in voor Stef en de tweede helft begint. Direct is het Ilse die het voordeel van de wind in de rug gebruikt. Met een schot van ver maakt ze gelijk. In de eerstvolgende aanval is het Lotte die met een doorloopbal de 6-5 maakt. Maar Nova geeft niet op en weet de stand nog één keer in haar voordeel om te draaien. Daarna geeft De Vinken gas om Nova te laten zien dat er deze wedstrijd geen punten mee genomen worden.

  Dylan is met zijn fanatieke verdedigen een lastige hobbel voor Nova. Sem pakt in zijn laatste wedstrijd voor De Vinken zijn goaltje nog mee. Zijn afstandsschot zorgt voor de 8-7 voorsprong. Daarna loopt de Vinken eenvoudig uit naar een 12-8 overwinning. Het zijn Mike, Lotte en Ilse die doelpunten maken. Het slotakkoord is van Maggie met een mooi afstandsschot.

  Vier minuten voor tijd krijgen zowel Sem als Meru een publiekswissel. Sem gaat volgend seizoen in Kockengen korfballen en Meru gaat studeren wat helaas niet is te combineren met het wekelijks korfballen. We wensen beide spelers heel veel succes.

  Hiermee sluit De Vinken A2 het seizoen af met een mooie 2e plek achter kampioen SDO. Nu lekker genieten van de zomer.