Korfbalvereniging
De Vinken

De Vinken 3 wint derby


De Vinken 3 wint derby
De Vinken 3 wint derby
Na de eerste competitiewinst staat er nu een DERBY op het programma. Atlantis 3 komt naar Vinkeveen. In de zaal kwamen we ze ook tegen en toen was er wisselend succes. Een keer winst maar ook een keer dik op de broek. Dat waren we nog niet vergeten.

Vandaag missen we Peter, Coen Pien, Thera en Wilma en Jimmy is nog op Europatoer. Angela, Brenda en Peter Kooij zijn de invallers.

Atlantis begon scherp aan de wedstrijd en kwam op voorsprong, 0-1. Maar uiteraard zijn we wel wat gewend en worden we daar niet bang van. Een Vinkenspeler met een Atlantisverleden zou vandaag super scherp zijn. Pascal schoot van afstand raak en de 1-1. De Vinken gaf gas en een vrijebal van Peter Koel zoefde door de korf, 2-1 . Na een prima aanval mocht Peter Kooij zijn afstandsschot scoren, 3-1. Goed vakwerk leverde een afstandsschot op van Pascal , 4-1.
Atlantis bleef gevaarlijk en had veel pech in de schoten, maar toch kwamen ze terug tot 4-3. Een stip ging mis van Peter Koel, maar na hard werken en een aantal kansen te hebben gemist, kon hij toch een doorloopbal scoren, 5-3. Een slim balletje van Pascal van dichtbij leverde de 6-3 op. Atlantis kwam direct met het antwoord en het stond in een spannende pot 6-5. Peter Koel kreeg verschrikkelijk veel kansjes van z n tegenstander en verzilverde er uiteindelijk èèn, ruststand 7-6.

Na rust wisselen en Johan er in voor Peter Kooij en Marco voor Pascal....verder Angela voor Brenda.
Keuzes voor de vaksamenstelling waren lastig, kies je voor meer scorend vermogen of voor verdedigende zekerheid in het andere vak? Verdedigende zekerheid!
Het gevolg was dat het aanvalsvak wat in de tweede helft begon het zwaar kreeg. Verkeerde inspeelpasses. De tegenstander onderschepte veel ballen en we kwamen gewoon weg niet in ons spel.
De verdediging onder leiding van Johan Kroon speelde super en hield elke Atlantisaanval tegen....
Eindelijk kon Marcel een afstandsschot scoren na vaak geschoten te hebben, maar wat was het een belangrijke: 9-8. De verdediging stond weer als een huis en dat resulteerde in een afstandsschot van Reni en ook deze was zeer welkom, 10-8. De laatste paar minuten was het lang aanvallen. Angela maakte met een afstandsschot 11-8. Peter Koel speelde een prima wedstrijd en scoorde een prima doelpunt, het handelsmerk van hem en dus de onehander: 12-8 eindstand.


16-04-2018   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors