Korfbalvereniging
De Vinken

De Vinken 3 verslaat Luno 4


De Vinken 3 verslaat Luno 4
De Vinken 3 verslaat Luno 4
Het seizoen is begonnen en de kampioen van afgelopen jaar, De Vinken 3, begint de competitie met een uitwedstrijd.

Dit jaar is Coen niet meer beschikbaar omdat hij pas op de plaats moet doen. Wendy en hij kregen een tweede kindje. Ook Pascal speelt niet meer in ons team want hij gaat spelen voor De Vinken 2.
Reni gaat spelen voor De Vinken 4, omdat we daar een damestekort hebben, dus petje af en wat een goeie mentaliteit. Uiteraard is ze altijd welkom bij ons! Succes alledrie!!!!

Marco en Peter Koeleman hebben beide pech en kampen met blessures.
Jimmy moest vandaag werken.
Miranda heeft ook nog last van een blessure.
Beterschap en hopelijk tot snel.
Vandaag waren de junioren Robin en Bente bereid om na hun wedstrijd mee te gaan naar Linschoten.
Beiden nogmaals bedankt!!!!

Nu de wedstrijd, deze kwam bijna 30 minuten later op gang omdat er aardig wat festiviteiten waren in de Ronde Venen. Wegen waren afgesloten en omleidingen een feit. Geen ideaal begin van de wedstrijd maar we begonnen toch echt. Luno 4 toonde zich in de beginfase de betere ploeg.

Aanval: Marcel , Robin, Thera en Pien.
Verdediging: Johan , Peter v A, Wilma en Sonja.

Luno kwam op 1-0 en het was voor De Vinken zoeken naar goed samenspel. De heren van Luno waren van een hoog niveau. Een heer, die vorig jaar in OVVO 1 speelde en vrij lang was, stond tegen Robin en dat was erg lastig. Verder hadden ze nog twee heren, die verleden jaar in Luno 2 speelden.
Hun dames waren van een beduidend lager niveau dus daar lagen onze kansen.

Het was Thera die een afstandsschot raak knalde en het was 1-1. De zeer gedreven en goed spelende Sonja knalde van afstand raak en we stonden voor, 1-2. Hey komt Marco daar nu binnen fietsen? Top Marco dat je bij ons komt kijken!!! Uiteraard Miranda ook.
Luno bepaalde de ruststand op 3-2.
De scheids komt erachter dat we maar 20 minuten gespeeld hadden maar de Limonade was zo lekker dat we het wel best vonden. De tweede helft gewoon 30min spelen en dan gewoon winnen, dat was onze gezamenlijke afspraak.

Na rust scoorde Marcel gelijk van achter de korf , 3-3. Toch kwam Luno weer voor , 5-3. De Vinken liet zich niet gek maken en twee doorloopballen van Pien zorgden weer voor een gelijke stand , 5-5.
Het eerste aanvalsvak kwam beter in hun ritme en we begonnen elkaar beter te leren kennen in het veld. We kregen meer grip op de wedstrijd en Sonja schoot ons weer naar een voorsprong 5-6.
Aanvoerder Johan raasde langs zijn tegenstander en maakte de doorloopbal af ,5-7. Bente losde Pien af en opnieuw moesten we zoeken naar de juiste balans. Daar profiteerde Luno van en kwam weer op gelijke hoogte ,7-7.
Luno wisselde er aardig op los en we kregen soms wel vier keer een andere tegenstander maar we bleven knokken voor elke meter. Een kansje van Peter ging gelukkig van dichtbij raak , 7-8. Johan was blij dat ie voor de wedstrijd op stippen ging oefenen, want hij scoorde de 7-9. Het harde werken van Robin werd beloond door hem zelf; hij schoot een zeer belangrijk afstandsschot raak, 7-10. Uiteraard is elk doelpunt belangrijk maar het moment van het doelpunt was zeer nuttig. Natuurlijk kon zijn oud coach/trainer niet achter blijven en die schoot ook raak , 7-11.
Gooide Johan de wedstrijd in het slot door van afstand te scoren??? De 7-12 kwam eigenlijk niet meer in gevaar ondanks wat foutjes die afgestraft werden, 9-12. Ook het seniorendebuut van Bente was prima, in de wedstrijd leren dat je ook dichterbij kan schieten en dat deed mevrouwtje dan ook, pats 9-13.
Een toch wel onverwachte overwinning tegen een lastige ploeg.....

Ik denk dat er hier nog wel ploegen zich stuk op gaan lopen.....

Iedereen bedankt!!!!10-09-2018   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors