• De Vinken 1 slaat dubbelslag in uitwedstrijden!

  2 okt 2020
 • Waar op 19 september, op het gras van Castricum, K.V. Helios werd verslagen met 11-17, werd een week later Zaandam Zuid met 16-24 aan de kant gezet. Hierdoor blijft De Vinken 1 ongeslagen in de veldcompetitie en vestigt het zich na vier wedstrijden op doelsaldo op de tweede plaats achter DSO, dat eveneens nog geen punt verloren heeft.

  Gelijk op
  In beide wedstrijden ging de eerste helft gelijk op. Tegen Helios had ons vlaggenschip aanvankelijk moeite met het trage en stugge spel van de ploeg uit Castricum. Zij namen veel tijd om een goede aanval op te zetten waardoor ze veel konden herhalen. Hierdoor kwam de Vinkenaanval niet in haar eigen spel en werd er bovendien slordig omgegaan met de kansen. Dit resulteerde in een matige eerste helft en een 6-5 ruststand in het voordeel van Helios. De Vinken doelpunten waren met name van afstand te noteren en kwamen op naam van: Eva, Jerom, de goed invallende en immers zuivere Arjan, nogmaals Jerom en Levi.

  Ook in de wedstrijd tegen Zaandam Zuid kwam De Vinken in de eerste helft niet echt los. Met name de zakkende heren van Zaandam Zuid veroverden veel ballen waardoor het aanvalsspel stokte. Door doelpunten van Rutger, Mariska, Levi en Gideon werd er echter ditmaal wel met een voordelige stand gerust: 6-7.

  Afstand nemen
  In de rust was de boodschap van trainer Johan Kroon duidelijk: Speel vanuit je eigen kracht en trek die wedstrijd naar je toe. In beide wedstrijden bleef De Vinken na rust de goede kansen zoeken en ging het ook meer doelpunten scoren. Tegen Helios werd de wedstrijd omgedraaid in het voordeel van De Vinken en stond de uitploeg binnen korte tijd op een 8-12 voorsprong. De trainer van Helios zag zich hierdoor genoodzaakt om een time-out aan te vragen en diverse spelers te wisselen. Echter bleef het gewenste resultaat uit. De Vinken bleef uitlopen en kwam op een 9-16 voorsprong. In de slotfase was daar nog het debuut voor Jiska Kroon. Zij kreeg in een van de laatste aanvallen een dot van een kans, maar kon haar Vinken 1-debuut helaas niet opluisteren met een doelpunt. Helios kwam nog tweemaal tot scoren toe, maar de wedstrijd was gespeeld: 11-17.

  Ook tegen Zaandam Zuid werd er na rust flink gas gegeven en stond De Vinken binnen no time op een 8-14 voorsprong. Reden voor trainer Johan om geleidelijk aan een geheel vak eruit te wisselen. De Vinken bleef maar uitlopen en kwam op een 10-20 voorsprong. Daarna nam De Vinken iets gas terug en liet het Zaandam Zuid iets vrijer spelen, hetgeen resulteerde in vier doelpunten op rij voor de Zaankanters. Maar door doelpunten van Mariska, de ingevallen Dorien en een prachtige tip-in van Gideon, kon Zaandam Zuid niet meer langszij komen. Eindstand: 16-24.

  Doelpunten
  Tegen Helios: Levi 4x, Eva 3x, Jerom 3x, Mariska, Emese, Arjan (allen 2x) en Rutger 1x.
  Tegen Zaandam Zuid: Rutger, Mariska, Gideon (allen 5x), Levi 4x, Eva 3x en Zoë en Dorien (beiden 1x)

  Komende zaterdag
  De volgende wedstrijd van De Vinken 1 is op zaterdag 3 oktober tegen ADOS. De ploeg uit Hoorn wist in de eerste vier wedstrijden eenmaal weten te winnen en staat op plek zeven. Helaas kan er door de verscherpte coronamaatregelen geen publiek bij deze wedstrijd aanwezig zijn. Wij hopen u graag op een later moment weer op en om het veld te ontmoeten.


  Vinkenfan Junior