• De Vinken 1: het werd 'm net niet

  23 jan 2023
 • Ongeveer halverwege de competitie stond de belangrijke uitwedstrijd tegen Apollo uit Heerhugowaard op het programma. Een niet geheel onbekende ploeg met een bekende ex-Vinkeveense trainer. Beide ploegen ontlopen elkaar heel erg weinig, dus op voorhand was al duidelijk dat het een belangrijke en spannende pot zou worden. De uitkomst was net niet goed genoeg voor ons vlaggenschip. Met 21-19 moesten we de punten achterlaten en gingen we met lege handen naar huis.

  In de tamelijk sfeerloze Deimoshal, zonder al te veel publiek, een paarse vloer en harde muziek moesten we proberen de wedstrijd te gaan maken. Het begin was – zoals helaas vaker het geval is – niet heel sterk, we kwamen vrij snel achter. De tomeloze en vrij pittige fysieke inzet van de blauw-gele formatie uit Heerhugowaard leverde hen een voorsprong op, die ze niet meer zouden inleveren. 

  Na een kleine twintig minuten gespeeld te hebben stonden we met 9-4 achter. Van de kant van De Vinken vond Levi 2x middels een afstandsschot de korf, wist Zoë een strafworp te benutten en schoot Fenne van afstand raak. Meer dan voldoende redenen voor coach Sabrina Kooijman om een time-out aan te vragen. De Vinken had vooral in één vak erg weinig rebounds en kwam derhalve met eenschotaanvallen niet echt in de wedstrijd. 

  Na de time-out gaat het beter. De Vinken moest zich niet teveel laten intimideren door het fysieke spel wat door de scheidsrechter niet werd beteugeld. Langzaam ging het beter. Levi scoorde de 9-5, Zoë de 10-6, Eva middels een vrije bal de 10-7 en Jelle van afstand de 10-8. Van de acht Vinken goals komen er dan zeven uit het ene aanvalsvak. 

  Na de rust was het spelbeeld ongeveer hetzelfde. We gaan wat wisselen om te kijken of we wat meer grip op de wedstrijd kunnen krijgen, maar dat lukt maar matig. Deena en Levi gaan er uit en Emese en Mark komen er in. Het wordt tussentijds 15-10 voor Apollo, maar De Vinken knokt zich terug tot 16-15, we gaan door naar 17-16 en vervolgens naar 18-17 en dan naar 19-18.

  Uiteindelijk stranden we op 21-19 en moeten onze meerdere erkennen in Apollo. In de tweede helft weten te scoren voor de blauwwitten uit Vinkeveen: Zoë afstand, Eva afstand, Gideon afstand, Mark afstand, NN, Eva afstand, Gideon strafworp, Jelle kansje, Fenne afstand, Mark afstand en Gideon korte kans. 

  Dan nog even wat statistieken :

  • 1e helft : 46 afstandsschoten, 5 doorloopballen, 5 korte kansen, 2 vrije ballen en een strafworp
  • 2e helft : 40 afstandsschoten, 5 korte kansen, 1 strafworp 
  • Meest effectieve heer was Mark met 40% raak, maar helaas schoot hij als invaller bijna het minste van alle heren.
  • De meest effectieve dame met afstandsschoten was Zoe met 25%.
  • Opmerkelijk was dat 17 van de 21 doelpunten van de tegenstander door de heren werd gemaakt, de vrouwen waren minder effectief.

  Het was spannend maar met lege handen en een revanche gevoel gaan we terug naar Vinkeveen.

  Vinkenfan.