• De spanning stijgt

  4 okt 2020
 • Ons eerste doet uitstekend mee in de huidige veldcompetitie. Het team van trainer-coach Johan Kroon won alle vijf de wedstrijden met redelijk gemak. Samen met het eveneens nog ongeslagen DSO (Alkmaar) deelt ons Suiteteam de eerste plaats in de derde klasse E van het KNKV.

  ADOS buigt
  Ook de bezoekers van afgelopen zaterdag liepen al snel achter de feiten aan. Het Hoornse ADOS had zelf slechts eenmaal gezegevierd en nu stond het binnen vier minuten al 4-0 voor de Vinkeveense thuisploeg.
  Het eerste aanvalsvak met Zรถe, Eva, Jerom en Rutger kwam ondanks de gestage regen uitstekend los: 2-0 via Rutger en Zoรซ. Ook het tweede aanvalsvak met Mariska, Dorien (voor de afwezige Emese), Gideon en Levi stiefelde stevig verder: 4-0 via Levi en Mariska. Het was duidelijk dat De Vinken hier zou gaan winnen. Met doelpunten van Rutger (3x), Mariska en Dorien kwam de ruststand op 9-3.

  Honderd doelpunten
  Ook in de tweede helft kwam ons Kindermodehuisteam niet in de problemen. Sterker nog, halverwege de tweede speelperiode stond het alweer 15-3 (scores van Eva (2x), Rutger, Dorien, Mariska en Jerom). Het moment voor Johan om youngster Iris speelminuten te geven. Zij verving Mariska en deed dit op sublieme wijze door direct een doorloopbal te verzilveren: 16-3. Doelpunten van Jerom, Iris, Levi, Rutger en Gideon brachten de eindstand op 21-6. Topscorer Rutger maakte er zaterdag vijf en bracht daarmee zijn tussentotaal op 24. Gideon scoorde het laatste doelpunt, wat tevens Vinkenโ€™s honderdste in deze competitie was.

  Uit in Alkmaar
  Komende zaterdag speelt het eerste de cruciale uitwedstrijd tegen medekoploper DSO, dat met een nog beter doelsaldo (+53 tegen +45) een geduchte tegenstander zal zijn.