Korfbalvereniging
De Vinken

De A2 weer trefzeker


De A2 weer trefzeker
De A2 weer trefzeker
Zaterdag 22 januari – Vorige week speelden we voor de vierde - en hopelijk laatste - keer tegen Blauw-Wit A2. In Amsterdam konden we helaas niet verrassen, maar toch weer negen doelpunten noteren, er werd verloren met 18-9. Maar de 19 goals in twee wedstrijden tegen deze ploeg geeft toch vertrouwen in het scoren-gedeelte. Vandaag werd dat vertrouwen versterkt tegen OVVO.

De Vinken A2 – OVVO A4
We begonnen erg goed. Het verdedigende vak had nogal wat wijzigingen vandaag: Eva speelde voor de geblesseerde Sanne en Jelle speelde voor Johan die verplichtingen, had maar voor de rust nog kwam aangesneld. Clemence was gelukkig weer terug na een blindedarmontsteking, hij zou vandaag eerst weer een helft spelen.

We wilden vandaag in de verdediging veel druk zetten op de tegenstander en in de aanval het spel tegen Swift terugzien waar we 16 keer scoorden. Zoals gezegd, we begonnen erg goed. Binnen een kwartier hadden we het gat in de korf al 6 keer gevonden via een kansje van Pascal, een doorloopbal van Nelly, een kansje van Eva, een doorloopbal van Eva, een kansje van Pascal en een doorloopbal van Nicky.
Allemaal van dichtbij dus, we liepen de tegenstanders redelijk makkelijk voorbij. We kregen ook twee goals tegen waardoor het 6-2 stond, deze stand bleef helaas te lang op het bord staan. De productie van de aanval stokte en het tempo zakte, maar de verdediging hield het goed dicht, de stand bleef dan ook tot aan de rust zo staan.

In de rust kregen we ongeveer een minuut om te bespreken. Maar de bespreking was zo mogelijk nog korter, we moesten simpelweg meer ons eigen spelletje spelen vanuit een goede 4-0 en niet meegaan in het tempo en niveau van de tegenstander. Johan zou er voor Clemence inkomen, die geen grote last had ondervonden en Melvin zou zoals afgesproken Jelle vervangen.

Net als tegen Swift nam de trefzekerheid na rust toe, alhoewel het tempo erg wisselend was omdat we bij vlagen wat basisdingen niet nakwamen. Zal het er mee te maken hebben dat we nooit compleet trainen? In ieder geval wist Nelly haar tweede doorloopbal te maken en scoorde OVVO nog voordat Nicky twee afstandsschoten er “hoog” in schoot: 9-3. We kregen een strafworp tegen en daarna schoot Pascal een wegtrekbal erin, nam Melvin een doorloopbal uit een van de mooiste aanvallen en kreeg “iemand” nog een schot tegen: 11-5. Daarna scoorde Nelly nog een wegtrekbal, terwijl ze in diezelfde aanval al drie keer knap de rebound won. We kregen nog een laatste doelpunt tegen: 12-6. Daarna kwam een kwartier voor tijd Daniëlle binnen de lijnen voor Eva die bijna twee wedstrijden achter elkaar had gespeeld en in principe nog even door kon spelen, waarvoor hulde. Daniëlle wilde graag dat ik iets positiefs zou typen over haar, “maar niet meer dan bij andere spelers”. Gelukkig kost dat weinig fantasie, dus bij deze: ze viel erg goed in, scoorde eerst een doorloopbal en daarna een afstandsschot. De laatste eer was voor Martijn die met een ver afstandsschot de eindstand bepaalde op een keurige 15-6.

In de derde helft:
• Bedanken we de B1ers Eva, Jelle, Melvin, Daniëlle en Emese voor het invallen dan wel reserve zitten!
• Wensen we veel sterkte aan de knie van Sanne en hebben we goede hoop dat zij en Clemence er volgende wedstrijd weer bij zijn.
• Gaan we genieten van onze vrijheid, volgende week zijn we vrij.
• Is de balans in de pot weer wat hersteld met donaties van Pascal en Nicky. Hopelijk gaan we eens wat meer geld in drankjes en gezelligheid omtoveren de volgende wedstrijden. Dus neem jullie zuur verdiende centjes mee!

Marco23-01-2011   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors