• D1 beloond met kampioenschap

  11 okt 2020
 • Na de zomer zijn we gestart in de D1, opeens een “echt” groot veld en korfbal in twee vakken. Dat was in de oefenwedstrijd tegen OVVO nog wel wennen: wat is de beste plek om te staan en hoe krijgen we de bal makkelijker naar de korf? OVVO had ook nog eens een aantal spelers die al een jaar in de D speelden. Het was dus ook niet zo gek dat deze oefenwedstrijd werd verloren.

  Luno - uit
  De week erna mochten we tegen Luno voor het “echie”. We hadden al meer getraind en dat zag je al terug in de wedstrijd. We kwamen 1-0 achter, maar al snel draaiden we de score om tot 1-2.
  De voorsprong hielden we lang vast, tot een goed jongetje van de tegenpartij het op zijn heupen kreeg. De laatste 10 minuten schoot hij de ene na de andere bal in de korf en we verloren met 6-2.

  Fiducia – thuis
  Op 12 september mochten we tegen Fiducia. Beide ploegen hadden de eerste wedstrijd verloren. Maar hadden geen idee wat we konden verwachten. Door het harde werken van het team werd de ene kans na de andere kans gecreëerd. Dit resulteerde in een 6-0 ruststand. In de rust hebben we afgesproken om vooral door te gaan met het creëren van kansen door snel naar elkaar over te spelen. Dit werd dan ook gedaan en ook de eerste onderhandse doorloopbal werd gemaakt. Uiteindelijk konden we een recordscore bijschrijven van 15-0.

  SDO – uit
  SDO had de eerste twee wedstrijden gewonnen en was daarmee koploper. Het was daarom een mooi meetpunt om te kijken of we bovenin mee konden doen. De motivatie van de D1 was enorm. Wat wilden we graag deze wedstrijd winnen. Ballen werden snel onderschept, af en toe werd een “4-0” rondom de korf gespeeld en in de rust hadden we een 1-4 voorsprong. De tweede helft hadden we het moeilijker, ballen kwamen minder goed aan en de doelpunten bleven uit. Uiteindelijk hebben we met veel moeite 3-6 gewonnen tegen een sterke tegenstander.

  Luno - thuis
  Op 26 september kwam Luno langs op het Vinkenveld. Van Luno hadden we de eerste wedstrijd verloren en inmiddels waren er drie koplopers in de poule. De Vinken, Luno en SDO. Wederom een wedstrijd tegen een koploper. Hoe leuk is dat. Het feit dat ze koploper zijn gaf De Vinken blijkbaar vleugels, want met de rust stond het 6-2 in het voordeel van De Vinken. Ook de tweede helft werd er nog volop gescoord, zodat we met 10-3 aan de limonade konden. Weer een overwinning en we blijven aan kop!

  Fiducia – uit
  De eerste wedstrijd tegen Fiducia hadden we vrij makkelijk gewonnen. Maar ondanks dat de coach aangaf dat we echt wel goed ons best moesten doen, was het team een klein beetje gemakzuchtig. Pas na enige tijd werd de 0-1 gescoord en er werden vele kansen gemist. Uiteindelijk na driekwart wedstrijd stond het met pijn en moeite 1-6 voor De Vinken. Kansen werden er volop gecreëerd, maar het team beloonde zichzelf veel te weinig. Maar…… de laatste kwart gingen we los. Het ene doelpunt na het andere doelpunt werd gescoord. Uiteindelijk werd het 1-14!

  SDO – thuis
  En opeens was het 10 oktober. Een heuse kampioenswedstrijd. SDO en De Vinken stonden samen bovenaan met 8 punten. Weer een wedstrijd tegen de koploper. De derde alweer. De eerste twee wedstrijden tegen de koploper werden gewonnen, maar deze ook?
  Helaas mochten er geen supporters langs de zijlijn ons aanmoedigen. Maar dankzij Jeroen kon de wedstrijd thuis gevolgd worden door vrienden, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s en vele Vinkensupporters. Op de bank hadden we een heuse assistent trainer, niets werd aan het toeval overgelaten.
  De Vinken startte voortvarend aan de wedstrijd, er werd gestreden voor elke meter. Ook werden mooie snelle aanvallen opgezet. Echter moet je je zelf wel belonen. Het tweede schot van SDO was meteen raak. 0-1 voor SDO. De Vinken gaf nog meer gas en zag dit uiteindelijk beloond met een ruststand van 3-2. Dit terwijl wij 36 keer hadden geschoten en SDO 7 keer.
  De tweede helft was vanuit De Vinkenkant wat slordiger. Een aantal verkeerde keuzes en wat plaatsfouten werden gemaakt. Was dit dan toch de spanning?
  De 4-2 werd gescoord en even later de 5-2. De D1 keek naar het aantal minuten op het scorebord, thuis voor de buis werd volop aangemoedigd en gecoacht, zou dit genoeg zijn? Helaas de 5-3 viel redelijk snel na de score van De Vinken. We creëerden weer kans op kans en uiteindelijk viel de verlossende beloning net voor tijd 6-3. Yes, we zijn Kampioen! Een hele mooie beloning voor de inzet en het harde werken van deze eerstejaars D!
  Snel naar Jeroen om te juichen voor de camera en om het publiek thuis te bedanken!