• Coronaflits 6

  20 okt 2020
 • Het virus houdt ons nog altijd bezig. Met ingang van 14 oktober is er sprake van een ‘gedeeltelijke lockdown’. We blijven gedwongen thuis werken en wederom is iedereen min of meer op zichzelf aangewezen. Op het moment van schrijven zijn we op dag 4 van de 28 dagen (de afgekondigde maatregelen gaan gelden voor tenminste vier weken, evaluatie van de maatregelen vindt plaats na twee weken (27 oktober 2020)), waarin we niet in teamverband mogen sporten. Door de herintroductie van deze rubriek wil ik jullie informatie verschaffen en jullie zo goed mogelijk door deze tijd heen brengen.

  door Kelvin Hoogeboom, voorzitter

  Status binnen de vereniging

  Na het bericht van vorige week zijn er geen signalen binnen gekomen van directe lichamelijke zorgen bij een van onze leden. Wel is er één positief testresultaat bekend bij één lid van de vereniging (op moment van schrijven is de quarantaine alweer bijna afgerond). Ook zijn er geen gevallen bekend bij familieleden of huisgenoten, waarbij het virus is vastgesteld. Wel zijn er uit de afgelopen periode augustus-oktober diverse gevallen bekend, waardoor sommige spelers en/of speelsters niet hebben kunnen sporten. Dit alles bewijst dat het virus onder ons is en nog niet in kracht heeft ingeboet. Wij leven mee met de gezinnen die geraakt worden door het virus en wensen diegene die te horen hebben gekregen dat het virus bij hen is binnengedrongen veel sterkte.

   

  Besluiten ten aanzien van nieuwe richtlijnen

  Gezien de huidige kritische situatie heeft het bestuur in overleg met Technische Commissie (TC) het volgende besloten:

  -       Jeugd tot en met 18 jaar (Kangoeroes, F- tot en met A-jeugd) mogen volgens de richtlijnen van het RIVM en KNKV blijven trainen. De definitieve beslissing of er wordt getraind ligt bij de trainers van desbetreffende teams (mede in verband met de herfstvakantie). Onderlinge wedstrijden (alleen tijdens trainingsuren) mogen gespeeld worden (eveneens op initiatief van de trainers). De competitie ligt stil, tot nadere informatie vanuit het RIVM en KNKV.

  -       De seniorenteams (De Vinken 1, 2, 3, 4, Midweek 1, Midweek 2 en Vinkenfit) trainen tot en met 25 oktober niet, ook niet in kleine groepjes. Onderlinge wedstrijden mogen niet gespeeld worden. De competitie ligt stil, tot nadere informatie vanuit het RIVM en KNKV.

  -       In de komende periode zullen bestuur en TC zich beraden, hoe we de trainingen voor senioren kunnen voortzetten.

  Met deze besluiten hopen wij een gezamenlijke bijdrage te leveren aan het terugdringen van het coronavirus.

   

  MAAR OOK: Grote groei in de jeugd en ... een enthousiaste trainer gezocht voor De Vinken D1

  De afgelopen periode heeft onze vereniging weer bewezen sterk te zijn in het organiseren van activiteiten. Het schoolkorfbal is in een aangepaste vorm doorgegaan. Er zijn vriendjes- en vriendinnetjes gekomen om mee te korfballen. Op de peutertraining, met ruim 25 kleintjes en hun ouders, werd iedereen stevig vermaakt.
  Ansichtkaarten werden gedrukt en uitgedeeld onder de kinderen die zijn geweest. Tevens werd een variant gemaakt, speciaal voor de kinderen van BSO Vinken.
  Alle inspanningen hebben ons vele nieuwe leden opgeleverd, met maar liefst vijf nieuwe leden in de D-jeugd. Momenteel bestaat de D-jeugd daardoor uit veel kinderen en een erg leuke trainer! Maar deze leuke trainer kan nu wel wat ondersteuning gebruiken. Momenteel wordt dit opgelost doordat ouders inspringen bij de korfbaltraining. Wij vinden natuurlijk liever een structurele oplossing. Dus: heb je, doordat je toch niet mag trainen de komende periode, de behoefte om onze jongste jeugd te laten korfballen: je bent van harte welkom bij de D1 op maandag en woensdag van 19.00 – 20.00 uur! Laat je het Arjan Kroon weten, zijn nummer is eventueel te verkrijgen via ondergetekende.

   

  Nieuwe teamindeling

  Normaal gesproken wordt de teamindeling voor de wisseling naar het zaalseizoen medegedeeld. Eind oktober zal naar verwachting hierover een bericht verschijnen op de website.

   

  EN NOG MEER: Live-streams, akoestische panelen en elektrisch koken

  Alleereerst een grote shout-out naar de mensen achter de schermen in de afgelopen tijd. Door de inzet van live-streams werden er wedstrijden gespeeld met toch nog publiek,al was dit op afstand. Inmiddels heeft het kanaal meer dan 100 abonnees, waardoor er ook kan worden bekeken of verdere optimalisatie mogelijk is in de weergave. Daarnaast is de dataverbinding aangepakt. Afgelopen zomer is de glasvezelkabel al aangelegd bij ons kantinepand, vorige week is deze verbinding ook doorgezet naar achter de buitenmuur. Binnekort komt een monteur de router inwisselen en dan kunnen wij ook met een nog betere verbinding de wedstrijden streamen. Tevens wordt er contact gezocht met de sporthal De Boei om ook daar de streams voort te zetten.

  Wie soms wat langer wacht, zal oogsten.
  Dit gaat zeker op voor de verbetering van de akoestiek in het clubgebouw. Na een lang proces gaat het dan toch (op 21 oktober) gebeuren: tussen de balken aan het plafond worden panelen geplaatst om de weerkaatsing van geluid te reduceren. Van groot belang bij de opvang van kinderen (BSO Vinken), maar ook tijdens clubactiviteiten van onze vereniging (klaverjassen, pubquiz, bierschenkerij e.d.). Door KMN Kind&Co wordt deze realisatie nu een feit.

  Al jaren zet onze vereniging stappen naar een duurzame toekomst, soms grote stappen (zonnepanelen en kunststokfkozijnen), maar ook kleine stapjes. Een van de kleine stappen is het verwijderen van het gasfornuis en het overstappen naar een elektrische kookplaat. Koeleman Electro zal zich ontfermen over de elektrische bedrading.
  Had ik al genoemd dat wij fan zijn van lokaal inkopen doen? Ook nu in deze weerbarstige tijd kun je kijken of er nog iets leuks of lekkers te halen valt bij onze sponsors!

   

  Stimuleren agendaverkoop

  Jaarlijks gaan wij langs de deur voor het aan de man en vrouw brengen van de enige echte Vinkeveense agenda. Door de wereldwijde pandemie moeten wij helaas ook dit op een andere wijze doen. Houd vooral zaterdag 31 oktober 2020 in de agenda! Er wordt actiever dan ooit geflyerd om iedereen in Vinkeveen en omstreken zo veel als mogelijk te bereiken.
  Maar hier ligt ook een opdracht aan iedereen!
  Wij streven er naar de verkoop zoveel mogelijk digitaal te laten plaatsvinden, dus: deel vooral de link naar de verkooppagina met vrienden, familie, oud-leden, kennissen, oma’s en opa’s en andere mensen.
  Ja ook andere mensen, maar hoe doe ik dat dan? De kracht zit hem in sociale media. Door de link te verspreiden en deze te delen met jouw vriendennetwerk komt het bericht verder en bereiken we de mensen die we willen bereiken. Dus: zegt het voort en deel deze link: https://www.de-vinken.nl/agendaboekje-vinkeveen-2021-informatie-en-bestellen

  Voor meer informatie voor de verkoop op zaterdag 31 oktober: hou de website in de gaten!

   

  Actief en betrokken blijven

  Actief is onze vereniging nog steeds, ook onder deze omstandigheden. Van stilzitten houden we niet. Korfballen is op zich al leuk, maar al dat andere maakt het allemaal nog gezelliger. Je kunt op mij rekenen, ik ben maar een telefoontje verwijderd en wil graag verbonden en betrokken blijven bij jullie. Naar verwachting zal volgende week zondag deel 7 van Coronaflits verschijnen.

  Het coronavirus buiten de deur houden is de opdracht. Zie het net als een opdracht in een wedstrijd van jouw coach of begeleider. Enkel als je de opdracht juist uitvoert, behaal je het beste resultaat en dat is uiteindelijk dat er weer in competitieverband gesport mag worden, met toeschouwers langs de lijn!

   

  Kelvin Hoogeboom, voorzitter KV De Vinken