• Coronaflits 1

  22 mrt 2020
 • Het virus houdt ons allemaal in de greep, we moeten gedwongen thuis blijven en iedereen is min of meer op zichzelf aangewezen. Op het moment van schrijven zijn we inmiddels op dag 7 van de afgesproken 21 dagen, waarin we niet in teamverband mogen sporten. Met deze rubriek wil ik jullie informatie verschaffen en jullie zo goed mogelijk door deze tijd heen loodsen. Gelukkig hebben zich tot op heden bij het bestuur nog geen leden gemeld, waarbij het virus is vastgesteld.

   

  Afbreken zaalcompetitie, oefenperiode veld, verplaatsing JAV en start veldcompetitie
  Een gekke werkelijkheid is het, sommige teams waren nog volop in de strijd om de nodige wedstrijdpunten te verzamelen, voordat de veldcompetitie zou starten. Helaas zijn de wedstrijden door het KNKV om deze begrijpelijke reden afgelast en wordt de zaalcompetitie niet ingehaald. Het KNKV zal op 6 april uitspraak doen over de promotie- en degradatieregeling van het zaalkorfbalseizoen 2020-2021. Op diezelfde datum zal ook het KNKV zich laten informeren over de stand van zaken in Nederland en een besluit nemen over het hervatten van de veldcompetitie.
  Helaas is hierdoor ook de eerste serie oefenwedstrijden op 4 april afgelast. Wat dit betekent voor 11 april is nog onbekend. Wij zijn hierbij afhankelijk van het besluit van derden (zowel KNKV, rijksoverheid als onze beoogde tegenstanders op die dag).

  Zoals je ook hebt kunnen lezen is de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (JAV) voorlopig verplaatst van 1 april (was zeker geen grap!) naar donderdag 7 mei.
  Wat de crisis betekent voor het vrijwilligersdiner op 17 april, laat zich nu nog raden (wordt vervolgd … in afwachting van de landelijke ontwikkelingen).

   

  Blijf fit en in conditie

  Onze korfbaltrainers zijn zich wellicht alweer aan het voorbereiden op het eerste samenkomen na deze onbedoelde ‘tussenstop’. Wij gaan ervan uit dat jullie, als het moment daarvoor vrijgegeven wordt, weer verblijd willen worden met korfbalplezier. Korfbalplezier kun je alleen bereiken door ook in deze lastige periode je lichamelijke conditie op pijl te houden.
  Dit kun je op verschillende manieren doen: hardlopen (in duo) in de openbare ruimte, oefeningen meedoen bij ‘Nederland beweegt’ op de televisie of via beschikbaar gestelde instructievideo’s van sportscholen en personal trainers of heel simpel door met een bal oefeningen te doen binnen de familiare kring.
  Ook NLKorfbal deelt digitaal via het ‘Het Grote Korfbalboek’ een dagelijkse korfbaluitdaging. Wist je dat je via het Youtube-kanaal van Korfbalschool Grou toch aan een normale korfbaltraining kunt komen. Als we weer mogen korfballen in teamverband, dan willen wij niet dat de ziekenboeg weer gevuld raakt met korfballers met blessures en spierpijntjes; dus blijf bewegen, fit en sterk!   

   

  Wees samen, maar op gepaste afstand

  Een korfballer heeft naast opa’s/oma’s, oom/tante, vader/moeder, broers/zussen etc. een ‘bonusfamilie’. Onze korfbalvereniging kenmerkt zich door de vele verbindingen tussen (oud-) leden, ouders en jeugdleden. Het is aan een ieder om ook aandacht te blijven schenken aan deze sterke verbinding. Doorgaans spreken wij elkaar 2 á 3 keer in de week tijdens de competitie. Gelukkig is er de technologische vooruitgang en kunnen we met elkaar videobellen en zijn de Whatsapp-groepen in de (jeugd)teams ingericht om contact te onderhouden. Gebruik deze kanalen volop en naar behoefte.
  En wat te denken van gewoon per post een brief sturen naar vriendjes of vriendinnetjes? Hierbij ook de oproep om vooral niet met elkaar af te spreken, totdat de overheid dit weer vrijgeeft. Het is moeilijk om dit niet te doen, daar zijn we van bewust, maar als we dit consequent navolgen kunnen we mogelijk snel weer korfballen.

   

  Lokaal inkopen

  Onze korfbalvereniging streeft ernaar om producten of diensten zoveel mogelijk via lokale ondernemingen in te kopen. Naar verwachting zal onze sponsorkring het momenteel iets moeilijker hebben. Veel lokale ondernemers zijn afhankelijk van klandizie in de winkels. Was u al van plan om iets aan te schaffen? Telefonisch of per mail kunt u van waarde zijn door ook deze bedrijven door de crisis heen te loodsen. Diverse horeca- en eetgelegenheden in Vinkeveen en omstreken hebben bijvoorbeeld een bezorgservice en zijn bereikbaar om telefonisch of per mail bestellingen aan te nemen.

   

  Maatschappelijke initiatieven

  De verpleeghuizen van Vinkeveen zijn gesloten, inspelend op de opgelegde beperkingen zijn mede door initiatiefnemer Jaco Kroon een aantal ansichtkaarten uit het clubgebouw gehaald en hebben een aantal leden van ons fysiek met de pen kaarten geschreven. Er zijn zelfs papieren figuren (origami) gevouwen voor de senioren in de verpleeghuizen. Binnenkort worden maar liefst 250 ansichtkaarten afgeleverd bij de verpleeghuizen, waardoor ook deze groep zich niet in de steek gelaten voelt. Hulde aan jullie bijdrage!!! Maar natuurlijk zijn we er niet met enkel deze kleine attentie. Heb jij een idee voor nog een maatschappelijk initiatief? Meld je dan via: voorzitter@de-vinken.nl! Wellicht kunnen wij jouw initiatief ook uitvoeren.

   

  Uitdaging aankleding beachveld

  Zoals jullie weten hebben we een beachveld. Dit wordt gebruikt door onze korfbalvereniging en door volleybalvereniging Atalante. Wij zouden De Vinken niet zijn als wij niet denken in mogelijkheden voor de toekomst. Nu jullie wellicht toch meer vrije tijd hebben, krijgen jullie de kans om met het bestuur mee te denken over de inrichting van en om het huidige beachveld bij ons clubgebouw.
  Hierbij de opdracht om ons een beeld te schetsen van jullie wensen:

  -       Teken een rechthoek met (de verhouding van) een lengte van 17 meter en een breedte van 22 meter (dit is het beachveld).

  -       Aan de noordzijde van het beachveld is een strook met gras van 1 meter (tussen beachveld en tegelpad bij kunstgrasveld 2).

  -       Aan de oostzijde van het beachveld is strook met gras van 8 meter (tussen beachveld en groenstrook aan de watergang).

  -       Aan de zuidzijde van het beachveld is strook met gras van 3 meter (tussen beachveld en jeu-de-boulesveld. Achter het jeu-de-boulesveld is gras aanwezig met een lengte van 15 en een breedte van 11 meter (zuidoosten van beachveld).

  -       Aan de westzijde van het beachveld is een strook gras van 1 meter (tussen beachveld en terrein met speeltoestellen). Tussen de speeltoestellen is een klein grasveldje met een lengte van 6 meter en een breedte van 12 meter.

  -       Maar ook ten oosten van korfbalveld 2 ligt een groenstrook van 5 meter lengte en een breedte van 46 meter.

   

  Mocht je er niet uit komen met deze instructie kun je hier de plattegrond ophalen en jou versie maken/overtekenen: https://we.tl/t-A09KU3G8vX (klik op de link en download bestand).

   

  Denk hierbij niet in beperkingen, maar vooral ‘hoe kunnen we dit beachveld aantrekkelijk maken, meer betrekken bij het clubgebouw en de omliggende sportvelden en aan wat voor voorzieningen hebben wij rondom het clubgebouw meer behoefte’.
  Enkele voorbeelden kunnen zijn: zitgedeeltes, buitenbar, plantenbakken, hekwerken, bijgebouwen en dergelijke. Kortom laat je fantasie de vrije loop.
  Je kunt jouw inzending sturen naar: voorzitter@de-vinken.nl.
  De aangeboden input kan in de toekomst gebruikt worden als opzet voor de verdere aankleding van het beachveld. Hierbij spreek ik direct uit dat de aankleding niet direct opvolgend kan zijn aan de realisatie van het groot onderhoud aan de kozijnen, maar gezien mag worden als conceptueel vooruitdenken (brainstorm).

   

  Challenge 1: ‘Je eerste korfbalfoto’

  Maar we zijn er nog niet. Via de sociale media is er een oproep verschenen om jouw eerste korfbalfoto op te zoeken en deze met ons te delen, mits je dat natuurlijk zelf wilt (AVG-privacybeleid). Onder andere Ria Bos (foto uit het boek ‘Trots op Vinkeveen’ (deel 1)), An Pothuizen (1ste Vinkenteam van vermoedelijk 1961 op het voormalig veld aan de Ringdijk) en Gijs van der Vliet (teamfoto kampioen spitsbokaal uit 1971) gingen je voor. Kortom, duik de fotoboeken in,  snor digitale bestanden op en deel jouw kiekje met de korfballeden. Zoek je eerste korfbalfoto op en deel deze door te taggen in Facebook (@KV de Vinken) en/of Instragram (@devinkenvinkeveen).

   

  Challenge 2: ‘Virtuele karaokeavond’

  Voor 28 maart had de feestcommissie een prachtige activiteit gepland staan. Helaas moest deze worden afgelast. Ik heb echter een aantal mooie inzendingen gekregen van leden die hun favoriete lied digitaal ten gehore brengen. Onder andere Dirk van der Vliet (Pearl Jam – Knock’in on heavens door’), de familie Stokhof inclusief aanhang (René Karst – Adje voor de sfeer) en Jim Breewel, bekend als vriend van Robin van der Vliet (Drukwerk – Schijn een lichtje op mij) gingen je voor.
  Of wel: zoek jouw favoriete muzieknummer op, zing dit in met behulp van je mobiele telefoon inclusief beeldmateriaal en stuur deze, bij voorkeur via Whatsapp, naar 06-12566264 (nummer van ondergetekende). Via de website zullen wij de ingezonden filmpjes via onze website delen met een breder publiek, waarna een stemming volgt (indien dit kan). Vanzelfsprekend denken we na over een passende prijs voor de winnaar, winnares of familie-act.

   

  Actief en betrokken blijven

  Actief is de vereniging nog steeds, ook onder deze omstandigheden. Van stilzitten houden we niet. Daarom willen we van alles organiseren voor onze leden: van een Disneydag voor onze jongste leden tot een culinaire verrassingstocht of een echte Vinken-idols voor de senioren en/of de jeugd. Korfballen is op zich al leuk, maar die activiteiten maken het allemaal nog gezelliger. Jullie kunnen op mijn rekenen, ik ben maar één telefoontje verwijderd en wil graag verbonden en betrokken blijven bij jullie. Naar verwachting verschijnt volgende week zondag deel 2 van Corona-flits. En eventueel een (hopelijk laatste) derde deel nog daarna.

   

  Wij wensen jullie allemaal het allerbeste,

   

  Kelvin Hoogeboom

  Voorzitter KV De Vinken