Korfbalvereniging
De Vinken

C2 kan geen punten pakken tegen Luno


C2 kan geen punten pakken tegen Luno
C2 kan geen punten pakken tegen Luno
Zaterdag 15 januari vertrokken we met elf meiden vanaf De Boei richting Linschoten om tegen de C1 van Luno te spelen. Ja, jullie lezen het goed elf meiden. De C2 is een volledig meidenteam en dit keer waren het de moeders die meegingen als chauffeur. Lisa en Ronald, beide coaches, konden helaas niet mee omdat ze zelf moesten spelen. De moeder van Mirjam wilde deze moeilijke taak wel op zich nemen. Uiteraard gesteund vanaf de tribune door de moeder van Amber en Lotte. De vorige wedstrijd waren de teams aan elkaar gewaagd en ging Luno in de laatste minuut met de winst er van door. Dus er zijn kansen tegen dit team. Helaas kon Dieuwertje vanwege ziekte niet mee, maar gelukkig was Melissa van Vliet bereid om in te vallen.

De wedstrijd werd begonnen met Melissa H., Mirjam, Kirsten en Lotte in de aanval en Amber, Lisa, Romy en Melissa v. Vl. in de verdediging.
Luno ging direct goed van start en wist in de eerste minuut al de korf te vinden. Binnen het kwartier stond De Vinken C2 met 4-0 achter. Door enthousiast aanmoedigen vanaf de tribune en aanwijzingen van de assistent coach pakte het team de draad weer op en brachten ze wat meer vaart in het spel.
Door goed verdedigend werk wisten ze het de rest van de eerste helft Luno knap moeilijk te maken. Ondanks de vele afstandsschoten en het snelle overspelen kon Luno niet meer tot scoren komen. Bij de C2 werd er echt keihard geknokt. Helaas werd er door het spelen van lange ballen regelmatig spelverlies geleden. Ook wisten de lange jongens van Luno heel eenvoudig de bal boven het hoofd van de kleine Vinkenspeelsters eenvoudig te onderscheppen. Maar de meiden bleven goed doorgaan en gaven de moed niet op. Helaas konden De Vinken in de aanval niet tot scoren komen. Kregen ze een keer de kans om op de korf te schieten dan ging deze helaas naast. Nu ik weer wat meer wedstrijden heb gezien is dat toch wel een zwak puntje van dit team. De tegenstanders weten veel eenvoudiger de bal in de korf te schieten. Misschien een puntje van aandacht voor de training.

In de rust bleek dat Romy zoveel had gegeven in de eerste helft dat ze buiten adem was. Helaas waren er geen wisselspeelsters mee en het hele team pepte Romy op om het toch nog te proberen onder voorbehoud dat ze echt moest aangeven als het niet meer zou gaan. Romy stapte de tweede helft toch weer het veld in, de kanjer.
Helaas was haar tegenstandster een pittige dame en al na 5 minuten greep de scheidsrechter in. Hij zag dat het niet goed ging met Romy en adviseerde haar naar de kant te gaan. Luno mocht met 4 spelers in het veld blijven staan, maar de tegenstandster van Romy mocht niet op de korf schieten. De C2 kreeg het daardoor nog moeilijker. Toch wist twee minuten later Lisa van Diemen het eerste punt voor De Vinken te scoren. Luno had duidelijk voordeel van 1 speelster minder bij De Vinken en wist de wedstrijd uiteindelijk te beëindigen met 11-1.

Ja jammer, niet gewonnen. Maar de meiden hebben er hard voor gewerkt. Dat het dan niet altijd even fraai is of niet lukt, nou ja dat is pech. Zet hem op meiden, het zal vast wel weer een keer wat beter gaan.
Loes (moeder van Lotte)22-01-2011   |   Nog geen reacties geplaatst   |   reageer Reageer


Hoofdsponsor
Korf-, bord- en shirtsponsors
Overige sponsors