• Belangrijke winst voor S1

14 mei 2022
  • In de thuiswedstrijd afgelopen zaterdag tegen het bezoekende EKVA heeft ons eerstetwee belangrijke punten binnen gesleept: 18-12. De bezoekers uit Almere staan puntloos onderaan in de tweede klasse. S1verdedigt haar tweede plek, achter koploper IJsselvogels. In een poule waarin bijna elk team van alle andere tegenstanders kan winnen is elke winstpartij cruciaal.

Moeizame eerste helft
    Toch had ons Kindermodehuisteam het niet makkelijk. EKVA was zeker niet van plan zich zo maar naar de slachtbank te laten leiden. Ondanks een onfortuinlijke blessure, waardoor al in de tweede minuut een vervangster ingebracht moest worden, kwam Almere op 0-1. De eerste aanval met Eva, Dorien, Levi en Jelle wist via laatstgenoemde direct te nivelleren. Na de 1-2 bleken we geen antwoord te hebben op de sterke rebound van de bezoekers. Het tweede aanvalsvak met Zoë, Mariska, Jerom en Rutger kreeg geen vat op de lengte van de tegenstanders. Er werd veel mis geschoten en te weinig afgevangen.
    Na de gelijkmaker van Zoë liep EKVA zelfs weg naar 2-4. Waren het de zenuwen of het beperkte zelfvertrouwen? Ons Suiteteam  kwam niet in de wedstrijd. Doelpunten van Rutger, Eva en Levi gaven de bezoekers zelfs nieuwe impulsen. EKVA liep weer verder uit: 5-7. Pas in de laatste fase voor de rust kwam de thuisploeg op stoom. Levi maakte 6-7 en na de zoveelste onderschepping door Jerom kreeg Eva een strafworp mee: 7-7. Rutger bracht de ruststand op 8-7 in Vinkeveens voordeel.

Schermutselingen
    Direct na rust maakte de jarige Mariska 9-7. Het leek erop dat we zouden doordrukken. Toch kwam EKVA nog één keer langszij: 9-9 via een strafworp. Daarna echter volgden de vijf minuten van Rutger. Eerst knalde hij beheerst 10-9 en 11-9 door het gele plastic. Een tegentreffer van Almere werd weggepoetst via een benutte vrije bal van Dorien en na de vakwissel was ook het derde opeenvolgende schot van Rutger trefzeker: 13-10.
    Een nieuwe strafworp voor EKVA deed de gemoederen geen goed. Een arbitraire beslissing of juist het uitblijven daarvan gooide nog meer olie op het vuur. Finn kwam voor Levi in het veld om de rust te doen weerkeren. Het tempo was even uit de wedstrijd, de spirit was weg en de doelpunten leven uit.
    Eva brak de ban, zij maakte 14-11. Het achterverdedigende EKVA bleek even later funest voor Dorien, die zo geramd werd, dat zij met diverse schaafwonden het veld moest verlaten. Iris verving haar. Inmiddels was het 14-12 en na het nodige gedoe en gezeur en ook te veel gemiste doelkansen stond opnieuw Rutger op. Met twee puntgave treffers brak hij de weerstand van Almere: 16-12. Het pleit was beslecht. Na een lepe doorloopbal van Levi (17-12) eindigde de wedstrijd zoals hij begon, met een treffer van Jelle: einduitslag 18-12.

Het eerste blijft hiermee tweede in de poule, vier punten achter koploper IJsselvogels en slechts drie punten voor op de nummer zes. Komende zaterdag speelt S1 uit tegen het Leidse Danaïden.