Korfbalvereniging
De Vinken

ZAALCOMMISSARIAAT SEIZOEN 2017 - 2018

Zoals elk jaar verzorgen de senioren- en juniorenteams ook dit jaar in sporthal de Boei een aantal zaterdagen het zaalcommissariaat.

Dit houdt in dat je met je team, binnen de aangegeven tijden, onder andere verantwoordelijk bent voor:
- het opzetten en beheren van het wedstrijdmateriaal;
- het bijhouden van het scorebord;
- het ontvangen van eigen scheidsrechters en bondscheidsrechters;
- en niet te vergeten; het opruimen van het (wedstrijd)materiaal.

Voor De Vinken 1 en 2 ontvangen wij bondscheidsrechters, de andere teams worden gefloten door onze eigen scheidsrechters. De scheidsrechter dient door het team dat zaalcommissaris is netjes ontvangen te worden: de kleedkamer voor scheidsrechters wijzen en een consumptiebon na de wedstrijd geven. Eigen scheidsrechters ontvangen ook na elke gefloten wedstrijd een consumptiebon van de zaalcommissaris.
Bij het maken van het schema is gekeken naar vrije zaterdagen, zodat je niet op je vrije zaterdag zaalcommissaris hoeft te zijn. Hierdoor is het af en toe zo gepland, dat een team tijdens (of vlak voor of na) zijn eigen zaaldienst moet spelen. In dat geval kan dit team zelf voor hun wedstrijd iemand voor achter de knoppen regelen.

Als TC gaan we ervanuit dat de teams deze taak weer net zo goed invullen als voorgaande seizoenen. bij voorbaat dank alvast. Met eventuele vragen kun je terecht bij Roos.« Terug