• Aangekondigde coronamaatregelen: update

  3 nov 2021
 • Tijdens de persconferentie op dinsdagavond 2 november heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd in de aanpak tegen het coronavirus. Op initiatief van het NOC*NSF en diverse sportbonden, is een aantal maatregelen inmiddels herzien en verwerkt in een nieuw sportprotocol. De maatregelen stellen nog altijd nieuwe voorwaarden aan georganiseerd binnensporten en dat heeft helaas dus ook effect op ons als korfbalvereniging. 

  Coronatoegangsbewijs

  Het verplicht stellen van een coronatoegangsbewijs (CTB), de QR-code, zorgt ervoor dat wellicht niet iedereen meer vanzelfsprekend kan trainen, wedstrijden kan spelen, of kan komen kijken. Hoe vervelend we dat ook vinden, als vereniging moeten we ons uiteraard houden aan de maatregelen. Dat betekent dat we ook actief moeten gaan controleren op het CTB, bij spelers en toeschouwers. Over hoe we dat in de praktijk precies gaan vormgeven zijn we nog in overleg met de gemeente en De Boei.

  Wij verzoeken je vriendelijk om bij een bezoek aan de sporthal een geldige QR-code bij je te hebben, met een legitimatiebewijs. Deze is noodzakelijk voor de controle. 

  Let op: er gelden verschillende leeftijdsgrenzen voor sporters & publiek en horeca

  Halen en brengen trainingen jeugd

  Het verplicht controleren op het CTB vraagt veel. Ook voor ouders/verzorgers die kinderen wegbrengen naar en ophalen van trainen geldt de CTB verplichting binnen de sporthal. Om dat allemaal te controleren vergt veel vrijwilligers. Daarom hebben we besloten om voor de jeugdtrainingen weer over te gaan op brengen tot aan de deur en ook buiten wachten bij het ophalen (de zij-ingang bij de balletzaal). We hopen op jullie begrip en medewerking. 

  Uitzondering voor vrijwilligers

  In de regelgeving is wel een uitzondering gemaakt voor vrijwilligers als trainers, coaches en scheidsrechters. Heb je een vrijwilligerstaak? Dan heb je geen CTB nodig.

  Alle maatregelen kun je hier nalezen in het coronaprotocol, waarbij we ook graag nog eens de nadruk leggen op alle basisregels.
  We zullen ons allemaal weer even aan moeten passen. Ondanks alles kijken we uit naar een mooi zaalseizoen!

  We rekenen ook nu weer op jullie medewerking, waarvoor onze grote dank.
  Laten we er samen het beste van maken!

   

  Lees het coronaprotocol